Koostisosad

4 viilu suitsupeekonit
1 küps avokaado
2 muna
soola ja pipart
1 punane tšilli, peenelt ­viilutatud — kui ei taha tulist, eemalda seemned

Valmistusviis

Eelkuumuta grill maksimaalse kuumuseni, seejärel aseta peekon grillpannile või küpsetusalusele ning pane grilli alla. Krõbeda peekoni jaoks grilli kummaltki küljelt 3 minutit.

Samal ajal lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning uurista kummastki poolest välja suur supilusikatäis viljaliha, et tekiks auk, kuhu muna ära mahub. Ülejäänud avokaadot ära minema viska — hoia alles ja valmista sellest guacamole’t või söö kohe ära.

Löö igasse avokaadopoolikusse muna, maitsesta vähese soola ja pipraga ning aseta mikrolaineahju-kindlale taldrikule. Küpseta mune 30-sekundiliste sessioonidena 2 minutit — selle tulemusel peaks munavalge olema tahke, aga -kollane vedel.

Serveeri avokaados küpsetatud muna peekoni ja näpuotsatäie hakitud tšilliga.

Parim näpunäide!

Lõika avokaadopoolik alt lamedaks, et see taldrikul ei kõiguks.