Mulle on omane inimeste šokeerimine teravate väljaütlemistega, eriti siis, kui ma tunnen, et mind on rünnatud. Aga antud juhul ma ei tee seda, sest 1) küsimusele ei vastata küsimusega 2) ma ei arvusta kunagi mitte kedagi tema kehakaalu, juuksevärvi vms järgi.

Seega, minu jaoks on see häiriv, kui kommenteeritakse minu välimust. Isegi, kui selle tagant võiks välja lugeda komplimente. Ka otseseid komplimente ma ei oska vastu võtta.

Minu toitumine ja enesetunne on peale emaks saamist parem, kui kunagi varem. Ma ei ole eales olnud nii sportlik, kui seda saab üldse spordiks nimetada, mida ma aeg-ajalt teha jõuan ja üritan. Olen kuidagi suutnud joonel püsida ja olen endaga rahul. Veel 3-4 aastat tagasi olin 6kg raskem ja tundsin end pidevalt ebamugavalt. Kuigi ma ei olnud ka siis mingi suur tüdruk, ikka tuli ette, et kutsuti kribalaks. “Oh mis sina, sina oled ju nii kõhnake”, ma tõesõna oleks tahtnud paugu kirja panna sellise kommentaari eest.

Jah, ma ei saa alati aru nendest emadest, kes peale iga sünnitust kasvavad veel umbes 5kg võrra. Ehk on see mingi haigus, tingitud millegist, mida ma antud hetkel ei mõista. Kipun aga arvama, et pigem lastakse ennast käest. Ka seda ei suuda ma mõista, sest see oled ju sina ise, sinu enda keha ja tervis. Kui see on aga võimalik, et tunned et 10kg raskemana ikka veel sama hästi kui varem, siis miks mitte. See on aga vaid minu arvamus, ja ma ei läheks iialgi seda kellelegi nina peale viskama. Olen palju kuulnud, eriti meeste suust, kuidas naised pere luues koheselt end paksuks söövad, sest elu on sellest hetkest justkui muretu — lapsed käes, mees puuris. See ajab mul ihukarvad turri. Teile teadmiseks — siis alles mured algavad!

Kulutagem vähem energiat sapi pritsimiseks. See on kui kirjatuvi, kes tuleb ikka ringiga tagasi — on keegi kunagi hästi öelnud. Kui sa jaksad lakkamatult teisi kritiseerida, on sul ilmselt komplekse ja peaksid sellega tegelema. Kui sa ei saa endaga läbi, siis tuleb välja mõelda miks. On see sinu kehakaal, näonahk või lühikesed jalad? Esimeste puhul saab kindlasti midagi ette võtta, lühikeste jalgadega tuleb lihtsalt leppida. Kokkuvõtteks pole mitte kellegi teise asi, milline näed välja sina, naabri Malle või kojamees Toivo. Vaata peeglisse!