1. Nahahaigused

Psoriaas, akne ja muud nahahaigused võivad olla stressi poolt põhjustatud. Teadlased avastasid õpilaste seas läbi viidud uuringust, et psühholoogilisel stressil ja nahaprobleemidel on otsene side. Rottide peal läbi viidud eksperiment andis sama tulemuse.

2. Kõikuv kehakaal

Ükskõik, mida sa ka ei üritaks, sa ei suuda oma kehakaalu tasakaalu saada ei trenni ega dieediga? Keerulised elusündmused võivad viia kaalutõusuni, sest su keha hakkab rohkem tootma hormooni nimega kortisool. Kui inimesel on seda hormooni kehas liiga palju, hakkab ta rohkem sööma ning keha hakkab tootma vähem testosterooni ja põletama vähem kaloreid. Selle tagajärjeks ongi kaalutõus.

Vahel aga juhtub, et su kaal hoopis langeb stressi või ärevuse tõttu. Kuna su veres on kõrgem adrenaliini tase, siis seedimine kiireneb ja selle tulemuseks on kaalulangus.

3. Külmetus

Krooniline stress nõrgendab immuunsüsteemi ja seetõttu võid suurema tõenäosusega külmetuda. Ära süüdista jäiseid talveilmasid, sest tegelikult on süüdi hoopis sinu nõrk immuunsüsteem. Kui jääd tihti haigeks, mõtle, mis su elus valesti on ja proovi seda parandada.

4. Kõhuprobleemid

Teaduslikult on tõestatud, et stress võib mõjutada negatiivselt ka sinu seedekulglat ja siin ei aita erinevad ravimid. Sel juhul tasuks hoopis pöörduda psühholoogi poole, kes aitab teha kindlaks, mis sind häirib ja sind sellega aidata.

5. Keskendumisraskused

Inimesed, kes on pikka aega stressis, ei suuda hästi keskenduda. Kui oled seda ka enda puhul täheldanud, siis ehk peaksid aja maha võtma ja puhkama.

6. Väljalangevad juuksed

Teadlased on leidnud, et stress võib lõppeda sellega, et su juuksed hakkavad välja langema ja võid seetõttu isegi kiilaks jääda. Kui oled märganud, et sul on vähem juukseid, kui tavaliselt ja vitamiinide võtmine ka ei aita, võib süüdi olla hoopis stress. Lõpeta muretsemine, kui soovid, et su kiharad oleksid ikka terved ja volüümikad.

7. Valutav pea

Vahel valutab su pea lihtsalt sellepärast, et oled emotsionaalselt kurnatud. Peavalurohi võib küll aidata, aga kui sa ei tegele hoopis selle asjaga, mis stressi tekitab, tuleb valu üsna pea tagasi.

8. Madal libiido

Emotsionaalselt tühjaks pressitud inimesel on paratamatult sageli ka madal libiido. Ka teadlased nõustuvad selle väitega. Seega, kui sa pole juba pikka aega oma kallimaga seksinud, ära ole vihane või mures, sest see selles olukorras ei aita. Kui põhjuseks on tõesti stress, võib see olukorra ainult hullemaks teha. Parim asi, mida saaksite nüüd teha, on koos reisile minna.

9. Uneprobleemid

Stressirikkad situatsioonid võivad olla põhjuseks, miks sa ei suuda öösel magada. Kui oled pikka aega stressi all kannatanud, võib tagajärjeks olla unetus ja sa ei suuda seetõttu enam ka normaalselt tööd teha ega elu nautida. Kui unetabletid enam ei mõju, on aeg pöörduda arsti poole.

10. Südame-veresoonkonna haigused

Meie südamed peavad elu jooksul nii mõndagi üle elama ja ka stressil võib olla südamele halb mõju. Teadlased on tõestanud, et krooniline stress on üks südame-veresoonkonna haiguste peamisi põhjuseid.

Lugeja, jaga meiega, kuidas sinu keha stressile reageerib?

Allikas: BrightSide