• 1 banaan
  • 3 dl mandlipiima (või muud meelepärast piima)
  • 1 dl hirsihelbeid
  • 1-2 sl kaerakliisid
  • 1 sl toorkakaopulbrit
  • 1 sl suhkrut
  • soola

Lisaks: 1 sl maapähklivõid, 2 ruudukest (10 g) hakitud šokolaadi või 1 sl purustatud kakaoube (cacao nibs), 1 sl hakitud maapähkleid, põldmarju, vaarikaid või muid marju kaunistuseks.

Vajuta banaan kahvliga katki. Pane mandlipiim, hirsihelbed, kaerakliid, kakaopulber ja banaan potti. Maitsesta sutsukese soolaga. Lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel 5 minutit. Keera kuumus kinni, tõmb pott kuumalt kõrvale ja lase 5 minutit kaane all tõmmata. Sega korralikult läbi.

Tõsta puder kaussidesse, lisa maapähklivõid (kui soovid, sulata see mikros või pliidil potikeses 10-15 sek jooksul vedelamaks), šokolaaditükke või purustatud kakaotükke, hakitud maapähkleid ja marju.

Retsept pärineb Mari-Liis Iloveri värskelt ilmunud raamatust "Puder. Trendikad ja tervislikud kausitäied igaks toidukorraks".

Pudrud on raamatus jagatud kolmeks: magusamad, mis sobivad peamiselt hommikueineks, soolasemat sorti kausitäied lõuna- ja õhtusöökideks ning eriti tervislikud ja toitainerikkad toorpudrud nii käivitavateks hommikusöökideks kui ka turgutavateks vahepaladeks.