1. Külmutatud köögiviljades ja marjades ei ole vitamiine ega muid kasulikke aineid.

Värskete viljade kvaliteet sõltub hooajast, sest teekond saagikoristusest, ladustamisest, transpordist, vaheladustamisest kauplusesse jõudmiseni võib võtta kaua aega, mil värsketel köögiviljadel hakkab langema toiteväärtus. Külmutatud köögiviljad võivad olla rikkamateks vitamiiniallikateks kui värsked viljad, sest ajakulu saagikoristusest külmutamiseni on viidud miinimumile. Moodne külmutamistehnoloogia võimaldab köögiviljade värskust ja vitamiine säilitada. Näiteks säilib külmutamisel brokolis peaaegu 75% C-vitamiinist.

2. Külmutatud viljad sisaldavad säilitusaineid

Külmutatud viljade pika säilimisaja saladuseks pole mitte lisaained, vaid just kiire külmutamine ning miinuskraadidel säilitamine ja transportimine. Täiendavate säilitusainete lisamine viljadele külmutamisel ei ole vajalik, sest miinuskraadidel säilitamisel ei hakka toit riknema.

3. Külmutatud aedviljadele on lisatud värvaineid

Külmutatud köögiviljad ega marjad ei sisalda kunstlikke ega looduslikke värvaineid, sest kiirkülmutamise ja külmas säilitamise tulemusena säilivad viljadel neile looduslikult omased värvid.

4. Külmutatud köögiviljad kaotavad ajaga oma maitse

Kiirkülmutamisel säilivad köögiviljade ja marjade maitseomadused. Küll aga võib maitsele liiga teha vahepealne temperatuuri kõikumine. Nii oleks hea panna külmutatud viljad koju jõudes kohe sügavkülma ning juba üles sulanud marju või köögivilju ei tasu uuesti külmutada.

5. Külmutatud aedviljadele lisatakse maitsetugevdajaid

Külmutatud köögiviljadele ja marjadele ei lisata maitsetugevdajaid, sest neid pole vaja. Külmutamine ise tagab viljade hea maitse säilimise.