24.04.2018, 16:00
RETSEPT | Pille Petersoo soovitab: ideaalne magustoit kohvi kõrvale
FOTO:
Kohv ei ole vaid igahommikune äratusjook, vaid maitsev koostisosa ka paljudes magustoitudes. Sel reedel ja laupäeval toimuva Tallinn Coffee Festivali eel soovitab retseptikogu Nami-Nami perenaine Pille Petersoo valmistada klassikalist itaalia magusrooga tiramisu, mis on suurepärane kaaslane kvaliteetsele kohvile. Pille sõnul tuleks maiuse tegemisel kasutada justnimelt mascarpone toorjuustu ning enne söömist lasta sellel 6-8 tundi jahedas maitsestuda.
Koostisosad:
- 350 g Savoiardi küpsiseid
- Immutamiseks:
- 5 sl Amaretto mandlilikööri
- 4 dl kanget kohvi
Kreem:
- 3 suurt munakollast
- 1 dl peenikest suhkrut
- 500 g mascarpone toorjuustu
- 2 dl 35% rõõska koort
- 1 tl vanillisuhkrut
- Peale:
- kakaopulbrit
Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda. Kasta pooled küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale pool kreemist. Nüüd laota peale ülejäänud küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata ülejäänud kreemiga.
Pane tort 4-8 tunniks jahedasse.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.