22.05.2021, 13:01
Rohkem kasu kui kahju? Siin on põhjused, miks peaksid juba täna rabarberi oma toidulauale tooma
(10)FOTO:
Kuigi viimasel ajal on räägitud ka rabarberi kahjulikkudest omadustest, on tegemist siiski praeguse hooaja tõelise hitiga- millest on rohkem kasu!
Rabarber on energiavaene vili sisaldades minimaalselt süsivesikuid ning selles puudub rasv ja valgud. Rabarberi varred sisaldavad rohkesti kaaliumi, mõõdukalt fosforit, kaltsiumi ja rauda ning leidub ka B-rühma vitamiine, vähesel määral C-vitamiini ja karotiini. Samuti leidub temas rohkelt kiudaineid. Toome välja veel mõned rabarberi kasulikud omadused.
Esiteks, rabarber on meeldiv vaheldus kevadisel toidulaual ja teiseks, tal on ka raviomadused.
Värske rabarber:
- soodustab seedimist
- puhastab organismi talvistest jääkainetest
- ergutab maotegevust, sapiteid ja peensoolt
- tõstab söögiisu
- on kasulik kehvveresuse, tuberkoloosi ja nahahaiguste puhul
- puhastab verd ja alandab kolesterooli
- parandab seedimist ja söögiisu, aitab ravida kõhukinnisust
- puhastab maksa toksiinidest
- leevendab menopausi (kliimaks) sümptomeid
- vähivastane toime, takistab vähi arendut, lõhub vähirakke ja osaleb nende resorptsioonis (imendumises)
- tugevdab immuunsüsteemi
- suurendab mõtlemisteravust ja töövõimekust
- leevendab psoriaasi ja furunkuloosi
- aitab ravida nakkushaigusi, mis kulgevad kõrge palavikuga
- leevendab gastriiti ja kroonilist koliiti
Loe veel rabarberi omaduste kohta Koduhaldja blogist.