Puhas mesi

Mesi peidab endas mitmeid erinevaid tervisele kasulikke omadusi ja see mõjub hästi ka su juustele või nahale. Mett on mõndades kultuurides kasutatud ka haavade ravimiseks ja uuringud on leidnud, et sel on loomulik võime hävitada baktereid. Mis aga veel, see ei kaota mitte kunagi kehtivust! Arheloogid on leidnud iidsetest Egiptuse hauakambritest kolm tuhat aastat vanu meepotte ja mesi seal sees kõlbab jätkuvalt süüa. See kehtib aga ainult juhul, kui säilitad seda nii nagu peab!

Äädikas

Kas on midagi, mida õunaäädikas teha ei suuda? See aitab sul kaotada kaalu ja leevendab ka kõhuvalu ning kehtib terve igaviku.

Maisitärklis

Olenevalt sellest, kuidas maisitärklist säilitada, väärib see kindlasti kohta "surematute" toitude nimekirjas. Seni, kuni see ei saa niiskust ning hoiad seda kuivas ja jahedas ruumis, ei ole sul vaja niipea uut pakki osta.

Sool

Puhas naatriumkloriid on olnud olemas juba miljoneid aastaid, mistõttu pole ka mingi ime, kui teatame, et see püsib igavesti. Rääkimata siis sellest, et just soola kasutatakse sageli ka teiste toitude eluea pikendamiseks.

Kuivatatud kaunviljad

Ärme nüüd aja neid kindlasti sassi konserveeritud või värskete kaunviljadega, aga tõepoolest, kuivatatud kujul püsivad need igavesti, kui nad on õhukindlas pakendis. Küll aga võtab vanematel kaunviljadel kauem aega, et valmis keeda.

Suhkur

Sarnaselt soolale võib ka suhkur püsida igavesti, kui hoiad seda niiskuse ja kuumuse eest. Kuigi suhkru tekstuur võib muutuda, ei kaota ta kunagi kehtivust.

Kange alkohol

Kange alkohol on "surematu", kui hoiad seda jahedas kohas ja ei ava vahepeal kordagi seda pudelit. Seega, ei, sa ei tohi juua rummipudelist kahte koksi ja siis seda paariks aastaks ootele panna, vaid tegu peab olema täiesti uue pudeliga. Kui sinna on pääsenud õhk, võib see kaotada oma maitse ja struktuuri. Alkoholi mõjutavad ka ekstreemsed ilmastikuolud, intensiivne valgus ja kuumus.

Puhas vanilliekstrakt

Kuna puhas vanilliekstrakt sisaldab alkoholi, püsib see kaua, aga oluline on meeles pidada, et see kehtib ainult "puhta" ekstrakti puhul.

Keetmata valge riis

Olenemata sellest, kas hoiad riisi köögikapis, külmikus või hoopis sügavkülmas, ei ole vaja seda kunagi ära visata. Nii keetmata valgel, Arborio, metsikul, jasmiini kui ka basmati riisil on igavene kehtivusaeg ja ainsaks erandiks on pruun riis, mis sisaldab rohkem õli.

Allikas: INSIDER