“Naised on juba ammustest aegadest proovinud igasuguseid nippe, et peatada aeg või luua parem enesetunne. Koorimise protseduur ulatub juurtega Kleopatra aegadesse, kus ta suples naha noorendamiseks eeslipiimas. Muinasaegses Roomas kasutati koorimiseks viinamarjade pressimisest saadavat massi. Kõike seda teades, aga samas täielikus teadmatuses, mis mind nüüd ootab, võtsin ka mina selle teekonna ette ja otsustasin Naisteka palvel katsetada keemilist koorimist.

Esimene etapp oli konsultatsioon. Medemise kosmeetik vaatas mu näonaha üle ning soovitas paar päeva enne protseduuri käia kosmeetiku juures tavalises näopuhastuses — siis on efekt suurem. Seda ma ka tegin ning mõni päev hiljem läksingi protseduurile. Suuremaid probleeme mul näonahaga pole olnud, vaid otsmikule tekivad aeg-ajalt tüütud vistrikud ning muidugi tahab iga naine esimesi vananemise ilminguid peita ning nende avaldumist edasi lükata.

Pärast meeldivat vastuvõttu salongis pandi mind kohe teki alla ja näonahka puhastati hoolikalt. Pärast näonaha puhastamist kanti pintsliga peale hape — näonahk protestis koheselt ja kenasti oli tunda kipitust. Seejärel lisati veel kiht kreemi. Kipitus kadus mõne aja pärast — ei saanud arugi, kas sellest, et mu nahk harjus happega või hakkas toime mõjuma ja hape liikus õigesse nahakihti. Pärast hooldust peeglisse vaadates oli nägu pingul, läikiv ja hoopis teist tooni. Mind juhatati puhketuppa, kus pakuti maitsvaid küpsiseid ja rahustavat rohelist teed.

Lisaks sain kaasa õpetussõnad, mis ja kuidas edasi:

  • samal päeval on keelatud nägu pesta, samuti ei tohi käia saunas ja solaariumis
  • küsisin lisaks, kas ja kuidas võib sportida. Esimesel päeval ei ole soovitata, aga edasi juba tohib

Esimene super kogemus pärast protseduuri oli õue minnes. Kogu nahal oli mõnus värske tunne, tuule puude näol tekitas tunde et nahk tõmbus pingule, justkui mu palveid kuulda võttes puhus tuul mulle vastu ja kodutee oli väga nauditav. Ununes isegi, et mu nägu võib olla veidi punasem kui muidu.

Esimene õhtu

Nahk oli pingul, kuid pisut kuiv. Olin saanud kosmeetikult hea nõuande osta kaasa näoõli. Niisutasin aeg-ajalt sellega nägu ja see aitas sada protsenti. Samas üldmulje oli kaunis, justkui oleks mul uus kiht nahka näole pandud.

Teine päev

Nahk oli kuiv, kuid ketendust ei olnud näha. Kuivuse vältimiseks niisutasin nahka.
Otsustasin õhtul minna trenni, kuid minu nahk ei olnud siiski trenniks valmis. Higi tekitas kipitust ja näonahk vist vajas siiski veel puhkust.

Kolmas päev

Ei olnud näha koorumist, kuid kuna olen väga suur ohatiste “sõber”, siis kohad, kus ohatised tavaliselt mu näol peatuvad, kipitasid ja mul tekkis kabuhirm, et nüüd nad tulevad kõik koos mulle külla. Pisut oli ka lõual ketendust näha. Näonahk oli katsudes krobeline. Samas üldmulje oli endiselt positiivne, polnud veel kohutavat koorumist, mida olin kartnud. Sain kenasti rahva seas liikuda.

Neljas päev

Nüüd oli nahk juba teine — hoolikalt vaadates oli näha et kohe-kohe hakkab kooruma ja kreemi näole kandes oli nahk väga krobeline. Pidevalt tundus nahk väga kuiv. Kui siiani ei olnud ma lisanud oma nahale kosmeetikat, siis nüüd otsustasin siiski puuderkreemi appi võtta, sest nägu tundus lapiline. Samas, teinekord olen targem, ega kasuta terve koorumise aja kosmeetikat, sest tundsin, et mu nahk eelistas pigem hingata.

Nahk juba kestendab ja on väga krobeline - kohe hakkab kooruma!

Viies päev

Väga suur koorumine lõual, muu näopiirkond veel puhas, samas krobeline. Pidevalt muidugi kuiv tunne, nahk tõmbus näol kokku.

Kuues päev

Hommikul peeglist vaadates oli koorumine veel lõual, aga näonahk tundus igati hea ja ma ei lisanud puuderkreemi. Niisutasin näoõliga ja sammusin tööle. Tööl olles hakkas siis nahk kooruma, kas oli kontoris õhk kuivem või oligi see õige hetk käes, sest see muutus toimus hetkega — kogu mu nägu koorus ja väga intensiivselt! Muidugi käis kõigega kaasas kuivuse tunne, õhtul kodus niisutasin oma nahka kohe mitmel korral.

Seitsmes päev

Ohh, eelistan mitte peeglisse vaadata, ees ootas veel lastevanemate koosolek, kust ei saanud puududa. Kogu mu nahk nägi välja hallikas ja igalt poolt koorus.
Terve päeva niisutasin nahka, sest ainult nii sain ennast inimese moodi tunda, muidu oli pidevalt tunne, et olen kahepaikne ja kui ma kohe vette ei saa, siis hukkun.

Kaheksas päev

“Oo, ma olen täna kaunis,” mõtlesin. Nahk oli puhtam, mõnest kohast veel oli ketendust näha, aga  ülejäänud piirkondades oli väga värske nahk, puudutades sile ja pehme.

Üheksas päev

Peeglist vaatas vastu puhtam, siledam ja värskem nägu! Ei mingit ketendust ega kuivustunnet enam, protsess oli lõppenud.

Soovitan kõigil, kel näonahaga probleeme, seda proovida. Nahk on pärast puhtam ja värskem ning tundub palju tervem. Nii nagu looduses heidavad roomajad vana ja kitsaks jäänud naha endalt maha, vabanesin ka mina vanast nahast ja sain asemele uue, sileda ja veatu näonaha.

Kellele keemiline koorimine sobib?

+ Väga efektiivne akne puhul

+ Ennetab vananemisilminguid ning tasandab kortsukesi

+ Ravib hüperpigmentatsiooni

+ Noorendab nahka

+ Aknearmide ravi

+ Värskendab ja uundab nahka

+ Puhastab nahka, väheneb komedoonide arv

Keemiline koorimine on naha pindmiste kihtide koorimine erinevate hapetega.

Keemiline koorimine annab häid tulemusi erinevate nahaprobleemide korral: probleemne ja aknele kalduv nahk (rosaatsea, seborroiline nahapõletik); naha vananemise ilmingud (naha kuivus, kuperoosa, ebatasane nahastruktuur); pigmentatsioonihäired (hüperpigmentatsioon, melasma, lentigo, hüpopigmentatsioon).

Kasutusel on peamiselt AHA happed ehk lahjade kontsentratsioonidega puuvilja- ja piimhapped. Kõige tuntumad neist on glükoolhape, piimhape, tsitrushape, salitsüülhape, aga ka koji-, aselaiin-, arginiin-, püruuv- ja mandlihape. Vastavalt nahaprobleemile valitakse koos spetsialistiga sobiv hape.

Vaata kindlasti ka pilte protseduurist:

Täname Naisteka uut koostööpartnerit ilukeskust Medemis, kelle spetsialistide käe all protseduur läbi viidi!