* Inglismaa kuninganna täispikk nimi on Elizabeth Alexandra Mary Windsor.

* Kuningannaks sai ta pärast oma isa, kuningas George VI surma, 6. veebruaril 1952.

* Elizabeth II räägib ladusalt prantsuse keelt. Tihti vestleb ta publikuga või riigivisiitidel ilma tõlgi abita.

* Elizabeth II valitsusaja jooksul on Ameerikas presidendid vahetunud kaheteistkümnel korral. Loomulikult on kuninganna nende kõigiga ka kohtunud.

* Kuninganna liitus Facebookiga aastal 2010 ja Twitteriga aastal 2009. Tema nimi on sotsiaalvõrgustikes British Monarchy ning peamised kajastusteemad on kuningliku perekonna tegemised ja uudised. Elizabeth ise loomulikult ei säutsu, seda tehakse tema eest.

* Kuninganna on ainuke inimene Inglismaal, kes võib autoga sõita ilma juhilubadeta või numbrimärgita.

* Elizabeth II on esimene Inglismaa valitsejanna, kes on pidanud teemantpulmi (60 aastat abielu).

* Elizabeth abiellus Kreeka ja Taani prints Philipiga 20. novembril 1947. Enne abiellumist pöördus Philip anglikaani usku, loobus nõudlustest Kreeka troonile ning sai Suurbritannia kodanikuks. Ta võttis endale perekonnanimeks Mountbatten ning temast sai Edinburghi hertsog. 1957 sai temast ka Suurbritannia prints.

* Kuningannal ja hertsogil on neli last: Charles (troonipärija), Anne, Andrew ja Edward.

* 19.- 20. oktoobril 2006 külastas kuninganna Eestit, kohtus president Toomas Hendrik Ilvesega ja osales pidulikul õhtusöögil Mustpeade majas. Eestis on käinud ka tema poeg prints Charles ning peagi on oodata Charlesi ja Diana poja prints Harry visiiti.

* Aastate vältel on kuninganna saanud väga eriskummalisi kingitusi. Näiteks jaaguar ja laiskloom Brasiiliast ning kaks musta kobrast Kanadast. Sellised eksootilised loomad on viidud Londoni loomaaeda. Samuti on toodud ananasse, mune, teokarpe ning seitse kilo krevette!

* Kuninganna võõrustab ühe aasta jooksul rohkem kui 50 000 külalist oma kodus, Buckinghami palees, seoses bankettide, lõuna- ja õhtusöökidega, vastuvõttudega ja aiapidudega.

* Printsess Diana kihlasõrmuse eest, mille hinnaks oli 28 500 naela, maksis Elizabeth II. Diana valis sõrmuse ise välja ning Elizabeth olevat üllatunult kulmu kergitanud, sest printsess otsustas just selle kõige suurema ja uhkema ehte kasuks. Hiljem hakkas Diana seda kahetsema, sest nii suur sõrmus ei sobinud tegelikult tema elustiiliga. Nüüd kannab sõrmust troonijärjekorras teisel kohal oleva prints Williami abikaasa Catherine.

* Oma eluaja jooksul on monarh ristinud 23 laeva.

* Elizabeth on Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendatud Kuningriigi, Kanada, Austraalia, Uus-Meremaa, Jamaica, Barbadose, Bahama, Grenada, Paapua Uus-Guinea, Saalomoni Saarte, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincenti ja Grenadiinide, Antigua ja Barbuda, Belize`i ning Saint Kitts ja Nevise kuninganna. Westminsteri statuudi järgi on ta ka kõikide nende riikide riigipea.

* Elizabeth II on kohtunud Yuri Gagariniga, esimese mehega, kes lendas kosmosesse, Valentina Tereshkovaga, esimese naisega, kes lendas kosmosesse ning Neil Armstrongi ja Edwin Aldriniga, meestega, kes esimest korda Kuul käisid.

* 88-aastasel kuningannal on kadestamisväärne kogus juveele, millest enamus on kroonijuveelid, samuti on ka päritud ja kingitud ehteid. Üks eksklusiivsemaid on kindlast kõige suurem roosa teemant maailmas. Elizabethi signatuurehted on ka juveelidega kaunistatud prossid, peened kroonid ja teemantkõrvarõngad.

* Aastal 2012 jälgis moepiibel Vogue kunininganna riietust terve aasta jooksul ning selgus, et enim eelistab naine sinist värvi riideid.

* Elizabeth on üle 600 heategevusorganisatsiooni patrioon.

* Inglismaa kuninganna on saatnud üle 37 500 jõulukaardi.

* Kuigi tema õige sünnipäev on 21. aprillil, tähistatakse seda ametlikult alles juunis.