Kohe alguses tuleks endale seada reaalsed eesmärgid ja mitte mingil juhul loota sellele, et küll see aastatega kogutud rasvakiht paari kuuga ära sulab. Ei, mis pikalt kogunenud läheb ka pikalt maha. Kõlab küll vastikult, aga paraku nii on! Kui ei Sa just ei taha oma tervist kahjustada ning soovid, et tulemused ka püsima jääksid.

Kõige raskem on teha see esimene samm ja üldse kaalujälgimisega alustada, kui esimesed tulemused juba näha on siis tekib hasart ja läheb libedamalt. Premeeri ennast, mitte tordi vaid, millegi muuga. Näiteks mine juuksurisse, osta mõni vidin või mine koos kallimaga jalutama.

Igaüks teab, et kõige tähtsam on õige toitumine, süüa tuleb regulaarselt ja rahulikult. Minu suurimaks probleemiks on liigne kiirustamine ja muude asjadega tegelemine söömise ajal. Söömiseks tuleb võtta aega nagu ka toidu valmistamiseks ja kaunilt serveerimiseks. Pool toidust tuleks süüa ikka silmadega! Ära ei tohi unustada, et toidul ja toidul on vahe.

Kalorite järgi võiks kogu päevane menüü koosneda ju ainult 200g šokolaadist! Paraku ei sõida bensiiniauto ikka diisliga — seega toitu olgu vähem, aga see olgu maitsev ja kvaliteetne. Ja terve pere söögu ikka sama toitu. Pole kuigi mõistlik toita lapsi rämpstoiduga, ise samal ajal kana ja köögivilju nautides. Meie pere on hakanud juurikaid sedavõrd armastama, et nendeta ei suudeta enam ühtki toitu nautida! Aga ära unusta, et mõnikord tuleb oma naudingutele järgi anda ja näiteks tükike šokolaadi endale lubada. Aga just tükike, mitte tahvel!

Kõik ju teavad, et inimene on nagu kurk, mis koosneb peamiselt ainult veest. Seega, lisaks köögiviljadele tuleb ka vett armastada. Iga kord kui tunned, et kõht on justkui tühi ja tahaks midagi head põske pista, võta ja joo kiirelt üks klaas külma vett. Kui see ei aita, siis joo teine veel ja kui ikka pole abi, siis söö midagi kasulikku.

Liikumine aitab kaalulangust kiirendada ning lisaks parandab see lihastoonust, mis on väga oluline, et ilma rasvakihita nahk inetult rippuma ei jääks. Liikumise suurendamiseks pole tarvis soetada kohe kallist varustust ega minna klubisse — käi lihtsalt rohkem jala. Ära palu lastel endale asju kätte tuua, vaid jooksuta end ise. Mugavus on suurim kaalukasvataja.

Peamine on olla positiivne ja armastada ennast! Ära unusta, et kõike teed Sa endale ja mitte keegi teine ei saa Sinu eest kaalu langetada. Väikestest veepiiskadest saab lõpuks suur järv, nagu ka iganädalaselt maha läinud 500g saab aasta jooksul -27kg! Unista suurelt, usu endasse, tegutse oma eesmärgi nimel, naudi teekonda ja tulemus üllatab Sind ennastki!