1. Kukeseene võie

Tükelda kukeseened ja prae suitsupeekoniga .Lase jahtuda.
Pane köögikombaini 1 osa praetud kukeseene-peekoni segu ja 1 osa taluvõid.
Püreesta. Sobib saia-ja karaskikatteks, võileivatortidele, kartulitega ,pastaroogade maitsestamiseks ja kastme valmistamiseks.
Võidele võib lisada ka toorjuustu. Või tehagi toorjuustuga.

2. Kukeseene-suvikõrvitsa kotletid

Tarvis läheb: 300g kukeseeni, 1 väiksem noor suvikõrvits, 1 sibul, 2 küüslauguküünt, 3 muna, 60grammi nisujahu, peotäis hakitud tilli, soola, pipart ning praadimiseks õli.

Puhasta ja haki seened. Riivi suvikõrvits. Pigista riivitud suvikõrvitsamass käe vahel või sõelal kuivemaks. Haki sibul peeneks ja purusta küüslauk läbi küüslaugupressi. Klopi munad lahti. Sega kõik ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil õli. Tõsta supilusikaga pannile tainatörtsud. Prae keskmisel kuumusel lamedad pannkoogilaadsed pätsikesed, umbes 5 minutit ühelt ja 5 teiselt poolt, kuni nad on pealt pruunikas-kuldsed ja seest küpsed.

Süüa tuleks kindlasti kuumalt. Headeks lisanditeks on näiteks hapukoor ja praegused magusad-mahlased soola-pipraga ülepuistatud tomatid.

3. Pannipilaff kukeseente ja kruupidega

Tarvis läheb: 1 sibul, 1 porgand, 1 küüslauguküüs, 3 sl oliiviõli, paar peotäit kukeseeni, 200 g keedetud kruupe, 3-4 sl hakitud tilli, soola, pipart.

Haki sibul ja küüslauk. Selles toidus ei pea küüslauku päris peeneks hakkida, vaid pigem lõigata imeõhukesed viilud. Lõika porgand väikesteks tükikesteks. Haki ka seened. Kuumuta pannil õli. Prae madalal kuumusel umbes kümme minutit, kuni sibul läbipaistev ja porgand hakkab pehmenema. Lisa küüslauk ja seened, prae needki läbi, kuni seened küpsed.

Lõpuks lisa pannile keedetud kruubid ja hakitud till ning maitsesta pannitäis soola ja pipraga. Kuumuta segades kõik koos korralikult läbi. Ongi valmis, head isu!