RETSEPT | Reede õhtuks ideaalselt sobiv kiire ja kerge tortiljapitsa!
Mida vajad?
4 peotäit noori spinatilehti
2 suurt tortiljat
200 g hakitud konservtomateid
200 g konservaedube, loputatud ja nõrutatud
½ tl kuivatatud punet
8 musta oliivi, poolitatud, kivid eemaldatud
250 g küpsetatud liha — mulle meeldib sink või külm ahjukana
2 suurt muna
soola ja pipart
serveerimiseks salatirohelist – soovi korral
Valmistusviis
Aja kannus vesi keema ning eelkuumuta ahi 230 kraadini (pöördõhurežiimi puhul 210 kraadi, gaasiahju märk 8).
Pane spinat suurele sõelale ning kalla kannust peale keeva vett, kuni spinat on närbunud. Lase kiiresti kraanist külma vett peale, seejärel pigista kätega võimalikult palju vedelikku välja.
Aseta tortiljad nakkumatu pinnaga küpsetusplaadile. Sega kokku tomatid, aedoad ja pune, määri tortiljadele. Jaga närbunud spinat võrdselt tortiljadele, seejärel puista peale oliive ja liha. Tee iga tortiljapitsa keskele väike süvend ja löö sinna muna. Maitsesta pitsasid soola ja pipraga, seejärel torka kuuma ahju ja küpseta 12 minutit või kuni ääred on pruunistunud ja munavalge hüübinud.
Libista pitsad vaagnale ja serveeri suure rohelise salatiga — või pista lihtsalt kohe pintslisse.
Retsept pärineb Joe Wicksi raamatust "LEAN IN 15. Söö rohkem, treeni vähem, püsi heas vormis 15 minuti kavaga".