Kõrvik on oma parimates aastates emane kass, kes leiti 12. oktoobril Koplist. Tol korral selgus, et 8-aastasel kassil oli nagu kord ja kohus olemas ka kiip. Omanikuga rõõmsalt ühendust võttes aga tuli välja, et Kõrvik oli juba 2 aastat tagasi kaduma läinud ning toonasel omanikul ei olnud enam tahtmist kassi enda juurde tagasi võtta. Kõrvik ootas ja ootas, kuid omanik ei elanud enam Tallinnas ning lemmikule varjupaika järgi ei tulnud. Tänaseks on Kõrvik Tallinna koduta loomade varjupaigas elanud juba kaks kuud.

Välimuselt on Kõrvik pikakarvalise ja uhke kasukaga proua. Tema väärikas vanus on jälje jätnud ka kasukale, mis on aastate jooksul vaikselt halliks muutumas. Olenemata sellest, et daam oskab enda eest hästi hoolt kanda, vajab tema suursugune lakk siiski aeg-ajalt ka omaniku abikätt.

Kass on oma nime saanud omapäraste kõrvade järgi. Armsad ja nudid kõrvad annavad talle erilise välimuse. Varjupaiga personali sõnul on Kõrviku kõrvad minevikus tänavatel ekseldes arvatavasti külma saanud ning ilmselt on neid hiljem ka opereeritud.

Iseloomu poolest on Kõrvik üks krutskeid täis kass, kes hindab kõrgelt head suitsuvorsti ja süldipidu. Palja kassitoiuga teda ära ei osta. Eks ta oskab hästi südamesse pugeda ja muidu rahumeelne kass tuleb tavaliselt juurde siis, kui omanik head ja paremat sööb. Vorst ja kartulisalat olgu laual ja sellel kassil silmad säravad. Süldipeod on pidupäevad, mistõttu on varjupaiga personali hinnangul kass eelmises elus kodutoidu peal olnud. Lemmikkohaks on tal köök, kus kõigel hinnalisel silma peal saab hoida.

Kõrvik rahulik, tolerantne suuremat sorti kass. Siiski eelistab ta privaatsust ja oskab seda hinnata. Ta naudib tugitoolisporti ja on ideaalseks kaaslaseks rahulikel filmiõhtutel.

"Koduleidja" projekti suurtoetajaks on Eukanuba, kes paneb igale "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloomale kingitusena kaasa kotitäie toitu.

Kui leiad, et Sinul on võimalik Kõrvikut aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaigast helistades 5141431 või kirjutades tallinn@varjupaik.ee.