Palju raskem on teoks teha enda edulugu. Nädalavahetusel sõitsin taaskord maale, sel korral üheks päevaks ja kaasas ka ainult lõunasöök. Olles poes saatjana pidin pikki meetrekid magusariiulite vahel kõndima ja kiusatus oli väga suur — mina ostsin omale siiski vahepalaks ainult banaani. Järgmiseks kiusatuseks oli õhtuseks peoks kaetud laud, täis head ja paremat, taaskord suutsin kiusatusele vastu panna ja sõin kaasa võetud lõunasööki. Viimane kiusatus oli sünnipäevalaud, kuhu sattusin küll ainult loetud minutiteks, aga koogitükki taheti mitmel korral kaasa suruda. Suutsin ka sellele vastu panna. Ja sõitsin tagasi linna täiesti puhta südametunnistusega, Loomulikult ei keela ma endale selliseid kiusatusi igavesti. Aga seni küll, kui olen saavutanud oma eesmärgid ja on tekkinud harjumus toituda eelkõige tervislikult.

Igal esmaspäeval saame tervisliku toitumise huvilistega kokku toiduklubis “Toiduga sõbraks”. Klubis saan juurde väga palju huvitavaid ideid ja retsepte. Siiani teadsin küll, milline toit on tervislik, aga milliseid retsepte kasutada, kui sul on laual reas värsked köögiviljad ja lihatükk…. Jäi fantaasiast puudu. Täna olen saanud põnevaid ideid ja retsepte, aga mis peamine, julgen katsetada ja vahetades toidus välja mõne komponendi, saan hoopis uue maitsega toidu.

Meie suurepärasele projektile pani õla alla ka SYNLAB, kus võeti meilt vereproovid, et teada saada me tervislik seisund. Samu proove korratakse ka 4 kuu pärast, et oleks võrdlus, kuidas meie tervis muutunud on. Vereproovide võtmine ei ole pehmelt öeldes minu meelistegevus, aga SYNLABIs olid väga profid töötajad ja mugavad toolid. Tulemustest kirjutan juba järgmisel nädalal.

Igal nädalal toimub ka kaalumine. Minu kaalunumber on 1,5 kg väiksem algkaalust, täna siis täpselt 90 kg. See ei ole saavutatud dieedi pidamisega, vaid tervislikke eluviise jälgides. Et paremini oma toitumist jälgida kasutan toidukordade ajal alati väikest taldrikut ja joon päeva jooksul rohkelt vett. Hetkel on vee joomine minu jaoks veel harjumatu ja pean seda väga teadlikult tegema.

Toitumisnõustaja soovitusel peaksin sööma 5x päevas: 3 põhitoidukorda ja 2 vahepala. Kuna enne jõule on väga kiire, siis päris viis korda päevas täis ei saa, aga neli toidukorda tuleb alati. Proovin järgnevatel nädalatel ennast parandada ja soovituslikke koguseid jälgida.