Perede psühhoterapeut Matt Traube tunnistab, et see on paaride seas tegelikult üsna sage juhtum. “Paljude inimeste jaoks pakub punnide pigistamine mõnusat rahuldust — see on lausa eufooriline,” ütleb ta. Seega, sa mitte ainult ei suuda punnist mäda välja pigistada, vaid sel on ka meeldiv emotsionaalne efekt.

Traube väidab, et sama efekt on nii iseenda kui ka oma kallima punne pigistades või isegi veebist punnipigistamise videosid vaadates.

Küll aga pole see alati ainult enesetunde parandamisele kasulik, vaid mõnel juhul on see ka armastuse märgiks. Loomulikult on oma tunnete väljendamiseks ka romantilisemaid viise, aga naine, kes pigistab oma kallima vistrikke, näitab hoopis tugevamat kiindumustunnet ja pühendumist.

“Nii rõvedalt, kui see ka ei kõla, partneri punnide pigistamine näitab tõepoolest kui lähedased te olete,” tunnistab ka Traube. “Kui olete vaid paar korda väljas käinud, siis kahtlen tõsiselt, et keegi oleks valmis oma kaaslase punne pigistama.”

Äkki hoopis stress?

See võib ka viidata sellele, et sa oled lihtsalt väga stressis. Traube selgitab, et kui inimesed on stressis või ärevil, võivad nad otsida võimet olukorda kontrollida mõnel muul viisil. Näiteks teismelised, keda koolis kiusatakse, hakkavad tõenäolisemalt oma nahka nokkima, et omada kontrolli vähemalt iseenda keha ülegi — punnide pigistamine pakub ajutist rahulolutunnet. Sama moodi, kui oled töö või koduste probleemide pärast mures, võib punnide pigistamine hetkeks stressi leevendada.

Partnerid, kes rutiinselt oma kallima punne nokivad, väidavad sageli, et soovivad lihtsalt aidata, aga tegelikult, kui üks partner teeb seda konstantselt, pole sel oma kaaslase aitamisega mingit pistmist. “Ta teeb seda pigem iseenda pärast,” väidab Traube.

Mida teha?

Hea uudis: kuigi see võib olla su partneri jaoks ebameeldiv, ei ole see teie suhtele ohtlik. Halb uudis: sellele pole lihtsat lahendust. Isegi, kui räägite omavahel olukorra läbi ja lepite kokku, et sa enam tema punne ei pigista, võib see tunduda ühel hetkel taas vastupandamatu. Siin on aga üks hea alternatiiv: punnipigistamise videod. Lõppude lõpuks on nende videote vaatamisel emotsionaalne tunne samasugune ja ehk suudad sellega soovi ära rahuldada. Samas võib sel olla ka vastupidine efekt ja soovid veelgi rohkem oma kallima punne pigistada.

Teiste sõnadega, lihtsalt väljapääsu su kallimal ei ole ja nad peavad lihtsalt ära ootama kuni lapsed jõuavad teismeikka ja su tähelepanu kandub üle nendele.

Allikas: INSIDER