Prantslanna on üks sajast naisest, kelle hulka kuuluvad nii ajakirjanikud, filmitegijad, kirjanikud kui ka intellektuaalid, kes kirjutasid alla kirjale, mille avaldas teisipäeval Prantsuse juhtiv ajaleht Le Monde. Teates mõistetakse hukka võimukate meeste vastu suunatud #MeToo laine ning nimetatakse seda nõiajahiks ja seksuaalse vabaduse takistamiseks.

Lisaks kirjutati seal, et n-ö “Weinsteini afäär” ehk Hollywoodi produtsent Harvey Weinsteinist alguse saanud liikumine, on viinud selleni, et süüdistuse osaliseks saavad ka need mehed, kes selles tegelikult süüdi ei ole ning tegemist on vihalainega meeste ja seksuaalsuse vastu.

“Meestele on seatud nende professionaalsetes eludes sanktsioonid, neid on sunnitud tagasi astuma jne, kuigi ainus asi, mida nad valesti tegid oli kellegi põlve katsumine, suudluse varastamine, intiimsete teemade puudutamine tööalastel õhtusöökidel või seksuaalse alatooniga sõnumi saatmine naistele, kes neist lihtsalt huvitatud ei olnud,” kirjutasid nad.

Naised tunnistasid, et #MeToo on viinud selleni, et “sead on saadetud tapamajja”, viidates prantsuse versioonile tuntud hashtagist #BalanceTonPorc, mis tõlkes tähendab “siga paljastama”.

Üks Weinsteini süüdistajaid, Itaalia näitlejanna ja lavastaja Asia Argento kutsus seepeale kirja “haletsusväärseks” ning nimetas Deneuve’d ja teisi sellele alla kirjutanuid “naistevihkajateks”.

Oktoobris kutsus sarnaselt Deneuve #MeToo liikumist “ülemääraseks agaruseks” öeldes, et tegemist pole õige viisiga, kuidas probleemi lahendada.

“Pärast sea paljastamist, teeme mida, kutsume välja kõik hoorad?” küsis ta.

Möödunud aastal kaitses Deneuve ka lavastajat Roman Polanskit, keda süüdistati 1977. aastal 13-aastase tüdruku vägistamises Los Angeleses toimunud peol. Kuigi mees tunnistas end lõpuks alaealisega seksuaalses vahekorras olemises süüdi, põgenes ta enne vangi minekut 1978. aastal Ameerika Ühendriikidest. Ta on sellest ajast saati elanud Prantsusmaal.

“Olen alati uskunud, et sõna “vägistamine” on lihtsalt liialdamine,” väitis Deneuve.

Lugeja, avalda arvamust, kas #MeToo puhul on tegemist nõiajahiga või väärivad siiski mehed kõiki neile osaks saanud süüdistusi?