10 põhjust, miks teine abielu on edukam:

  • Sa tead täpselt, mida sa suhtelt ootad. Lahutus õpetas sulle, milline suhtedünaamika on sulle sobivaim ning sa ei jookse enam kunagi pea ees uude suhtesse. Teine abielu annab sulle võimaluse armastusele ja pühendumisele täiesti uuest küljest ja avatud meelega läheneda.
  • Otsuse uuesti abielluda langetad sa hoopis teistel alustel kui esimesse abiellu sukeldudes. Nüüd oled sa tugev ja teadlik ning teed valiku sellelt pinnalt, mitte hirmust üksi jääda. Kui esimese mehega abielludes võis sind sees närida kõva kahtlus, aga sa ignoreerisid seda, sest mõte üksindusest oli veel hullem, siis nüüd usaldad sa oma sisetunnet ja lähtud sellest.
  • Oled õppinud võtma vastutust oma tegude ja sõnade eest. Sa ei aja enam järjekindlalt oma joru ega nõua, et sulle jääb iga kord õigus. Oskad vabandada ja tunnistada, kui oled eksinud. Suudad mõista ja sõnastada kallima tundeid, mistõttu on tal lihtsam sulle andestada - teievaheline suhtlus põhineb usaldusel ja austusel. Vabandusest üksi ei piisa kunagi, seda peab ka välja näitama ja tõsiselt mõtlema. Paarid, kes omavahel probleeme läbi ei aruta ja haavata saanud tundeid ignoreerivad, tekitavad enda vahele armastuse asemel põlguse ja sealt enam tagasiteed pole.
  • Sa tead armastusest rohkem. Oled palju õppinud ning samu vigu enam ei korda. Samuti suudad eraldada minevikku ja tulevikku, sa ei kanna oma minevikueksimusi antud hetkesse üle. Kui sa veel nii kaugele ei ole jõudnud, hakka päevikut pidama ja otsi abi terapeudilt, kes aitaks su minevikust välja.
  • Sa julged uuele partnerile oma nõrkusi välja näidata. Terve suhteni ei jõua sa riske võtmata - sa pead oma partnerile julgema rääkida ja näidata oma tundeid, mõtteid ja soove. Kui sa ei pelga enam neil teemadel vestelda, on väga suur pinge maas ning tunned ennast kindlalt, armastatult ja turvaliselt.
  • Sul on kallima suhtes realistlikud ootused. Sa tead, et ta ei muutu ja sa oled sellega rahul. Eelmises suhtes eeldasid, et kinnine ja endassetõmbunud mees valab su üle tundepuhangute ja armastusavaldustega ning olid väga pettunud, et ei suutnud temas seda külge välja tuua. Nüüd tead, et nii need asjad ei käi ning oled enda kõrvale valinud inimese, kelle puhul meeldib sulle kõik ja tema pisikesed veidrused ei häiri sind nii väga palju.
  • Partneri parandamise asemel oled hoopis enda elu paremaks muutmise käsile võtnud. Tihti eksitaksegi siin: selle asemel, et enda sisse vaadata ning oma probleemidega tegeleda, hakatakse partnerit muutma ning loodetakse seeläbi oma probleemidele lahendus leida. Sina aga oled selle õppetunni kätte saanud ning tead, et õnn ja rahulolu tulevad sinu enda seest ning teed selle nimel enda vigadega tugevalt tööd.
  • Oled õppinud ausalt rääkima rasketel teemadel. Kui eelmises suhtes proovisid probleeme eirata ja lootsid, et nad kaovad, kui sa neist ei räägi, siis nüüd tead, et niimoodi kogunevad nad lihtsalt üheks suureks katastroofiks, mis lõpeb plahvatusega. Nüüd oskad sa väljendada oma muresid kohe, kui need tekivad, ning teed seda viisakalt, rahulikult ja lugupidavalt, mitte karjudes ja süüdistades. Samuti oskad sa kuulata ja lugu pidada partneri nägemusest ning teha temaga koostööd selleks, et probleemid saaksid lahendatud ilma, et kellegi tunded riivata saaks.
  • Oskad vabandada ja andeks anda. Sa ei pea enam vimma tühiste asjade pärast. Kui tüli on läbi ja partner vabandas, oletegi ära leppinud ja teema ammendunud. Jah, tõsisemad asjad jäävad pikemaks hinge kriipima, kuid sa vähemalt püüad üle olla ja eluga edasi minna.
  • SA oled oma partnerivalikus kindel ja see kindlustunne põhineb minevikukogemustel. Sa tead, keda sa enda kõrvale vajad ega lepi vähemaga. Sul ei ole vaja lihtsalt niisama kedagi, et mitte üksi jääda, sest üksindus ei hirmuta sind enam. Sa tead, et saaksid ka üksi väga kenasti hakkama, aga koos SELLE inimesega on elu veel parem. Abielu ei ole enam su õnne alus, sest sa oled seda juba proovinud ja avastasid sealjuures, et ikka sina ise oled oma õnne sepp, mitte sõrmus sõrmes ega mingi mees. Aga nüüd oled sa leidnud kellegi, kellega koos tunned ennast hästi, keda usaldad ja kellega oled nõus omadel tingimustel oma elu jagama ning oled selles valikus kindel.

Allikas: Huffington Post