Heeringamarjavaht (Rimi projektijuht Helen)

200 g heeringamarja

150 g maitsestamata toorjuustu

100-150 g hapukoort

½ mugulat peeneks hakitud punast sibulat

Ruis leivakesi Haki sibul, sega seejärel kõik koostisosad kokku ja jäta külmkappi laagerduma. Paari tunni pärast on segu maitse ühtlustunud ja vaht valmis. Täida Ruis leivakesed heeringamarjavahuga, kaunistuseks kasuta eestimaist maitserohelist — näiteks tilli.

Peedis marineeritud maks musta leivaga (Ragne Värk, Rannamõisa linnulihablogi perenaine)

kuuele
aega läheb umbes 30 minutit

300 g jahutatud broilerimaksa

125 g keedetud peeti

12 viilu musta leiba

6 tl sulatatud juustu

6 sl kodujuustu

värsket kurki

seesamiseemneid

soola, pipart

Puhasta maks kelmetest ning aseta säilituskarpi. Riivi peet ning sega kokku maksaga. Jäta maks maitsestuma vähemalt paariks tunniks kuni üleöö. Seejärel puhasta maks üleliigsest peedist ning prae kuumal üliga kaetud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Vahepeal kostita kindlasti maksatükke soola-pipraga.
Lõika leivaviiludest välja ümmargused kettad ning määri pooled pealt sulatatud juustuga. Kata ülejäänud leivaketastega. Seejärel jaga leivaviiludele kodujuust ning tõsta selle peale praetud maksatükid. Lõika kurgist pikad ribad ning lisa suupistele. Raputa üle seesamiseemnetega. Soovi korral võid lisada ka riivpeeti!

Küpsisepallid (Haabersti Rimi pagar Kadri)

100 g toorjuustu

100 g küpsiseid

50 g kondenspiima

15 g Vana Tallinna likööri

1 tl lahustuvat kohvi

Riivitud šokolaadi

Kamajahu

Küpsised purustada ning seejärel lisada kondenspiim, liköör, toorjuust ja kohv.
Ole tähelepanelik, et küpsisemass oleks kuulikeste veeretamiseks piisavalt tugev. Veereta kuulikesi kamajahus ning soovi korral kata martsipani või riivitud šokolaadiga. Kaunistusena võib kasutada näiteks rukkilille teed.