Uuringu jooksul intervjueeriti 25 seksuaalselt aktiivset naist vanuses 18-24 ja ainult kaks neist ütlesid, et nende jaoks on kondoomi kasutamine iga vahekorra ajal väga oluline, aga ka nemad tunnistasid, et alati nad siiski kondoomi kasutanud ei ole.

Uuringus osalejad avaldasid ka põhjused, miks nad kondoomi fännid ei ole ja paljud nende vabandused on naeruväärsed. Viis kõige uskumatumat vabandust olid:

1. Seks on ilma kondoomita palju mõnusam

Lihtne lahendus: libesti! See võtab hõõrdumist vähemaks ja uuringud kinnitavad, et libestit kasutades on vahekord naiste jaoks ka kordades meeldivam. Lisaks ei pea sa kasutama kõige tavalisemaid kondoome, vaid võid valida näiteks hoopis õhemast materjalist või stimuleerivad kondoomid.

2. Kondoomi kasutamisest võib saada kuseteede põletiku

Sel on kaks põhjust: rebenemine või ärritus, mis tekkis liiga intensiivsest vahekorrast, mille ajal ei kasutatud libestit. Lisaks võivad süüdi olla ka bakterid, millega kokku puutud. Ükski neist ei viita aga mitte kuidagi sellele, et süüdi on kondoom.

3. Kondoom pole usaldusväärne vahend raseduse vältimiseks, mis tekitab naistes stressi

Tegelikult on kondoom 98% efektiivne rasestumisvastane vahend ja selle tõenäosus seksi ajal katki minna on kõigest 2%. Lisaks on kondoomi kasutamine ainus viis suguhaiguste vältimiseks. Kokkuvõtvalt: need toimivad!

4. Pikaajalises suhtes pole vaja kondoomi kasutada

Kas te olete mõlemad arsti juures käinud ja suguhaiguste testid teinud ning teineteisele tõestanud, et teil pole vaja millegi pärast muretseda?

5. Naised kannavad kondoome ainult siis, kui nad on kindlad, et nad võivad rasestuda

Menstruatsiooni ajal seksimine võib olla küll mõnus kogemus, aga loobuda kondoomist selle pärast, et sa arvad, et sa niikuinii päevade ajal rasedaks ei jää, pole alati hea idee. Kuigi oled kõige viljakam just ovulatsiooni ajal, siis võid ootamatult siiski rasestuda.

Teiste sõndaega: kondoomist loobumiseks pole mitte ühtegi mõistlikku põhjust, kui sa just ei tahagi rasestuda või suguhaigust külge saada.

Allikas: Women’s Health