Asi pole ainult rahas. Pigem näitab töökoht iseseisvust ja vastutusvõimet. Töötu mees jätab mulje, et ta ootab hetke, millal naine emme ülesanded üle võtab. Samamoodi võiks küsida, et kas tõesti
meestele loeb ainult välimus naise juures. Jah, põhimõtteliselt, kui eesmärk on kohtamine ja suhe läbi Tinderi või muu taolise, siis esmajärgus ikka vaadatakse pealiskaudseid näitajaid.

***

Ma astusin sellesse ämbrisse lausa kaks korda, enne kui aru pähe võtsin.
Et asi selge oleks: nende kahe juures polnud probleem selles, et nad ei töötanud, vaid selles, et nad polnud vastutusvõimelised. Paraku väljendus see muuhulgas ka selles, et neid ei huvitanud majandusliku (ega emotsionaalse) vastutuse võtmine, vaid mõlemad eeldasid, et ma pean neid ülal. Tundsin end pigem emana kui naisena või partnerina.
Tänaseks olen juba aastaid olnud koos mehega, kes samuti ei tööta, aga nii on seetõttu, et tal pole tervist ja seetõttu töövõimet. Vastutusvõimet on tal samas nii palju, et ma ei tunne kunagi, et see, et ta ei tööta, oleks probleem. Ta teeb tasapisi nii palju kui saab ja tahab ning ma tunnen end turvaliselt ja hoituna.

Ilmselt on lihtsam küsida, kas mees töötab, kui hakata esimestel kohtingutel tuvastama, kas tal piisavalt vastutusvõimet on — see on palju abstraktsem ja hägusem värk. Seetõttu naised töökoha järele pärivadki. Arvamus, et naisi huvitab sealjuures raha, on möödapanek, isiklike hirmude ja eelarvamuste põhjal tehtud oletus.

***

Mehe jaoks on esimesel kohal töö ja palga saamine, sestap ongi imelik,kui mehel, kes pole seotud, otsib naist ja töötegemisest pole huvitatud. Naised ei võta oma kaela peale töötut meest, ei tutvu loodriga ja nii lihtne see ongi. Koivad arvuti eest välja ja kohe tööle! Mõni mees arvab, et kui naine küsib töö ja palga kohta, et naine tahab kohe mehe raha peale elama tulla. Vastupidi, naine ei taha et mees tema raha peale tuleb elama. Kui mehel on oma sissetulek, siis ta ka majandab ennast.