Ajutise likviidsuskriisi tõttu olin paar kuud tagasi sunnitud õppiva lapsukese taskuraha miinimumini kärpima, ise lootes, et rasked ajad õpetavad lapsele kokkuhoidlikkust. Küllap need õpetasidki, kui varem sellise jutuga minu poole ei pöördutud, aga nüüd on asi tõsine. "Olgu," kogelen, "ma teen sulle väikese ülekande, kasuta seda mõistlikult."

Vaadake, päevases õppes gümnaasiumis käiv laps ei pea ju ennast veel ülal pidama. Järelikult tuleks tarviliste asjade jaoks raha anda vanematel. Kondoomid - kas need on tarvilikud asjad? Minust oleks rumal ja vaimupime arvata, et ei ole. Ma olen raudselt liiga noor vanaemaseisuse jaoks ja õppur, olgugi 18 täis, on raudselt liiga noor isaks saamiseks, rääkimata tema tüdrukust, kellel on samuti vaja kõige pealt kool ära lõpetada. Lõpuklassid, eksamid, mismoodi peaks sellised lapsed endale ise raha teenima?

Ahjaa, te ütlete, et nii noored ei peaks üldse seksima? Küllap oleks tore, kui õnnestuks läbi viia kord, et formaalselt, sotsiaalselt ja majanduslikult veel lapse seisuses olev nooruk, bioloogiliselt aga paraku juba ammu suur mees, ei mängiks veel täiskasvanute mänge. Aga tehniliselt seda tagada on võimatu. Kuidas te seda endale ette kujutate?

Kas nii, et mina käratan lapsele: "Ei seksi! Kui raha on otsas, siis ei seksi ja kõik!"

Ja laps? Minust suurem kolakas loivab solvunult, aga sõnakuulelikult oma tuppa... ja mis ma edasi teen? Panen ta luku taha? Ei tohi. Keelan tüdrukut külla kutsuda? See on tema kodu ka. Istun noortega samas toas niipea, kui tüdruk on külla tulnud? See on kahe juriidiliselt täisealise inimese privaatsuse rikkumine. Loodan, et nad lihtsalt ei... teegi seda?

Lubage naerda või nutta, aga sellest ei tule midagi välja. Raudu neid noori ju panna ei saa, mingi võimaluse leiavad nad ikka. Nagu selgus, on nad seda võimalust juba korduvalt leidnud, ilma et mina teadnud oleksingi. Ja kui rahadega poleks pahasti, ei teaks tänini. 

Mis seal ikka, suurendasin lapsukese taskuraha endise summani, lugesin sõnad peale ja mõtlesin, et hoidku taevas. Hoidku taevas.