Dale Evans sündis Lucille Wood Smithina Uvaldes Texases kõigi pühakute ööl 1912. aastal. Esimest korda abielludes oli ta kõigest 14-aastane ning sai emaks 15-aastasena. See abielu ei püsinud, ega püsinud ka järgmised kaks. Noor naine ei andnud alla ja püüdles endiselt oma unistuste lauljakarjääri poole. 1930tel võttis ta endale lavanime Dale Evans töötades päeval kindlustusagendina ning lauldes õhtuti kohalikes raadiojaamades, kuni Hollywood ta avastas. Pärast paari väikest rolli sattus Dale vastasnäitlejaks kauboifilmide staar Roy Rogers.

Ka Rogers oli tagasihoidlikku päritolu. Sündinud Leonard Franklin Slye Cincinnatis 1911. aastal tuli ta 1929. aastal Californiasse puuvilju korjama. Ta laulis sõprade ja sugulastega erinevates ansamblites, kuni sai rolli esimeses vesternis. Nutika ärimehena tegi ta 1940te alguses pool tosinat filmi aastas ning oli vaieldamatult maailma suurim filmistaar.

Ta oli abielus ja kolme lapse isa. 1946. aastal suri Roy naine Arlene ootamatult ja ta sõbrad, sealhulgas Dale Evans, püüdsid teda lohutada. Aasta hiljem,1947. aasta oktoobris, palus Rogers avalikul rodeol esinedes Evansi kätt. Paar abiellus 1947. aastal vana-aastaõhtul Flying L rantshos Oklahomas keset kõige hullemat talvetormi. Pruut kandis sinist kostüümi, prossi ja punaseid roose. Peigmehel oli seljas laiade revääridega tume ülikond, nii nagu 1940tel moes oli.

Nad adopteerisid veel neli last. Nende ühine elu oli edukas … ja ka kurb. Kolm Rogersi last surid enne täiskasvanuks saamist, üks bussiõnnetuses ja teine lämbus. Karjääri lõpus oli Royl ette näidata üle 100 filmi ja teleseriaali. Dale esines rohkem kui 40 filmis ning nende kaubamärgiks saanud laulu "Happy Trails To You" kirjutas Dale Evans ise.

Dale ja Roy pidasid vastu nii headel kui halbadel aegadel. Kaasaegsele publikule võivad nad tunduda liiga kauged ja idealiseeritud, aga XX sajandi keskel sisendasid nad optimismi ja headust ning inspireerisid ameeriklasi eneseohverdusele ja vaprusele. Paari lahutas Roy surm 1998. aastal.