Aaviksoo tunnistab, et võitlus rektori koha pärast läks isegi inetumaks, kui ta oskas arvata. "Siiamaani saabuvad advokaatide ja PR-büroode arved koolile, mis on nende valmistega seotud," sõnas ta. "Eks sellega (maine kahjustamisega - toim.) natuke tegeleti. Ma suutsin sellest üle olla ja sisulist tööd see pole seganud. Mingit halba meeleolu koolis ma kuidagi ei taju."

Aaviksoo nõustus Kärt Anvelti kirjeldusega, et tipp-poliitikutele kiputakse poliitikast lahkudes muule elualale siirdudes sildistamisega liiga tegema.

"Parteilase või poliitiku kuvand Eesti ühiskonnas on ära soditud. Muidugi on lihtne öelda, et poliitikud on ise süüdi. Poliitikas on väga palju väga tõsiselt võetavaid inimesi. Nad teevad vigu, aga valdavalt ajavad siiski õiget asja. Kui me neid kõiki ühtlaselt poriga üle määrime, siis me tegelikult peletame mõistlikke inimesi poliitikast eemale. Ma arvan, et Eestile oleks hea, kui näeksime poliitikas rohkem neid inimesi, kes on end mujal tõestanud. Ja kes pärast ühte parlamendiperioodi otsustavad oma erialal jätkata. Mida rohkem liikumist ühiskonna ja poliitilise eliidi vahel, seda parem Eestile."

Intervjuu Jaak Aaviksooga on kolmas osa Kärt Anvelti aastalõpusarjast. Viimases osas järgmisel esmaspäeval on külaliseks Anu Saagim.