Talleggi saadik Anni Rahula sõnul on ebatervislik püüelda sotsiaalmeedia ja ajakirja kaanestaaride säravate ilustandarditeni ranget treeningrežiimi ja äärmuslikku dieeti järgides.

Naine, kes on alati olnud pigem mõõdukusele kui liigsetele piirangutele keskendunud, peab nii toitumises kui treenimises kõige tähtsamaks just mõistlikku lähenemist ja tasakaalu ega keela endale ka magustoidu nautimist.

Seepärast valmistab talle suurt rõõmu, et üha enam väärtustatakse just loomulikku ilu, võrdusmärki ei tõmmata tervisliku toitumise ja värske porgandi vahele ning trennitegemiseks ei loeta üksnes palehigis jooksmist või jõusaalis treenimist.

„Ükski noor inimene ei tohiks end kõrvutada internetis ja meedias figureerivate ideaalidega, vaid peaks juba kodust saama kaasa enesekindluse ja teadmised tervislike eluviiside vajalikkusest. Mida varem õpivad inimesed oma keha vajadusi märkama, seda lihtsam on neil elus tasakaalustatud valikuid teha, maitsva ja täisväärtusliku toiduga end vormis hoida ning meelepärasest treeningust rõõmu tunda. Need teadmised soovin kindlasti ka enda tütrele võimalikult vara edasi anda,“ rääkis Rahula.

Selleks, et ka sina saaksid uusaasta lubadused teoks teha, tervislikult vormis püsida ja hinge õnnest tantsima panna, jagab Anni Rahula lihtsaid soovitusi.

Treeni südamega

Liikuva elustiili osaks ei ole üksnes jooksmine ja jõusaalitreening, vaid mistahes meelepärane füüsiline aktiivsus. Kõige olulisem on leida treening, millest tõeliselt rõõmu tunned ja nautida iga hetke oma lemmikuga. Kui looduses olemine tekitab enneolematu õnnetunde, siis pühendugi uute ja põnevate paikade avastamisele. Mine perega Eestimaa rabaradadele ja kõnni soovituslikud 10 000 sammu päevas. Võib-olla teeb sind hoopis õnnelikuks ja toob meelerahu mõni rahulikum treening nagu seda on jooga või pilates. Kui lased lahti kramplikust trennikäsust, siis hoiad ka kilod kõhult ja puusadelt eemal!

Söö teadlikult

Tervislik toit hoolitseb meie keha toitainete vajaduste eest, on maitsev ja mitmekülgne.

Tervistavaks kõhutäieks soovitab Rahula valmistada vitamiinidest pungil ahjuköögiviljad aromaatse küüslaugu ja hinnatud oliiviõliga või kausitäie krõmpsuvat salatit meelepärasest rohelisest. Kehale vajalikud valgud tagab aga kerge, toitev ja tervislik kanaliha. Viimane loob lugematul arvul võimalusi erinevateks maitsvateks ja kiiresti valmivateks roogadeks ning maitsekombinatsioonideks.

Kanaliha, kala, ubade, tofu, seemnete ja teiste valgurikaste toitude osakaalu suurendamine menüüs hoiab isusööstud eemal ning kõhu ka kauem täis!

Kuula oma keha

Keha kõneleb meiega läbi vaevuste ja heaolutunde — kuula mis tal sulle öelda on ja talitle vastavalt. Rangete piirangute seadmine toidu osas või suurem treeningkoormus võib tuua küll lühiajalise edu, kuid pikema aja vältel hoopis vastupidiselt mõjuda. Keha vajadusi tundma õppides suudad varsti alateadlikult teha tervislikke valikuid ning tunda end oma kehas tõeliselt enesekindla ja õnnelikuna!