Oma suve- ja kontserdiplaanidest rääkis Birgit ühel keskpäevasel jalutuskäigul Kadrioru pargis, mil pisipõnn tegi just parasjagu lõunauinakut. “Jalutan tihti Simeoniga pargis, et ta ikka paraja doosi värsket õhku saaks,” selgitab Birgit ning lülitab ka oma telefoni hääletu peale, et sissetulevad kõned vankris magava poisi magusat und ei häiriks.

Suvi on artistidele kiire aeg. Milliseks on kujunenud sinu tänane suvi — kas veedad selle töiselt või plaanid poja elu esimese suve enamasti koos temaga olla?

Suveplaanid on mul kujunenud sellel aastal väga toredaks ja vaheldusrikkaks, saan nii kontserte anda, kui ka lapsega aega veeta. Võtan ka ette väikese patareide laadimise reisi Barcelonasse.

Millised kontserdid on suvel plaanis?

Suvi on juba praegu kaunis tihe olnud. 21. juunil esinesin Watergate’il koos Ott Leplandiga ja 22. juunil olime koos erinevate artistidega Valgas suurel heategevuskontsertil “Laulud sõdurile”. Juuni lõpus näeb mind Põltsamaal, kuhu kutsun kõiki sealseid elanikke! Tulge saage osa “Lauluga maale” saatesalvestusest.

Juulis esinen koos Karl-Erik Taukariga Suvemuusika kontsertide sarja raames Graniitvillas ning augustis on mul suur rõõm osaleda Võsu Rannafestil. Lisaks eelnimetatule on plaanis mitmeid erinevaid esinemisi veel.

Millist kontserti neist ise kõige enam ootad?

Kõik kontserdid on mulle erilise tähendusega ja ootan neid väga, vabaõhukontsertidel esinemine tekitab alati sellise teistsuguse, mõnusa ja sooja tunde.

Millisele kultuurisündmusele plaanid suvel kindlasti minna ja miks?

Kõige enam ootan ma laulupidu. Sel aastal ma küll laulukaare all laulda ei saa, kuna üheski kooris ma kaasa ei tee, kuid kavatsen kogu perega kindlasti üritusest viimast võtta ja publiku seast kaasa laulda!

Kuidas su päev välja näeb? Kui suure osa moodustab sellest laulmine, kui suure sport? Mis on Sinu päeva osadeks?

Hetkel moodustab suurema osa minu argipäevast lapsega tegelemine, kontsertidel ja proovides käimine ning paar korda nädalas ka sportimine -sõidan rulluiskude või rattaga.

Milline oli Sinu päev enne Simeoni sündi?

Enne lapse sündi oli elu ikka natuke teistsugusem, sai ette võtta rohkem spontaanseid tegevusi ja oli aega kauem magada ja lihtsalt olla. Hetkel on iseendaga olemise aega natuke vähem, see-eest lõbustab ja teeb iga päev meele rõõmsaks mu armas laps — neid hetki ei vahetaks ma mitte millegi vastu.

Too palun välja oma selle suve viis lemmikut!

Minu jaoks ei ole suvi veel õieti alanud, sest ilusaid ilmu on olnud liiga vähe. Aga ootan suvelt palju päikest, kauneid kontserdielamusi, perega reisimist, värske looduse lõhna ning toredaid hetki oma vanemate kodus maal.

Teatavasti on Eesti suvi üürike — mida soovitad sellega ette võtta?

Hingata nii palju värsket õhku kui võimalik, laadida oma patareisid hea eesti muusikaga erinevatel kontsertidel ja festivalidel, mida on sel aastal erakordselt palju! Samuti tuleks nautida loodust ja veeta ikka aega oma kõige lähedasematega.