Kõik sai alguse kaheksa-aastaselt, kui Monty Silverstone viis Hollywoodi fotod, millel Alicia poseeris lambanahast vaibal bikiinides. Silverstone hankis tütrele agendi, kes aitas sõlmida lepingud YSL-i ja Levi'sega. Kuigi lepingud olid majanduslikult tulusad, et meeldinud modellitöö Aliciale. "Ma vihkasin modellide valikut, kuna pidin seisma ühes reas tüdrukutega, kel olid imelikud emad, see oli nii veider," kommenteeris ta ise lapsepõlves kogetut.

Alicia kasutas modellitööst saadud raha näitlemistundide võtmiseks ning sai esimese rolli Domino's Pizza reklaami, kui ta oli 12. Tuntuse tõi talle aga peaosa 1995. aasta filmis "Clueless", mis pani mehed rääkima ta põlvikutest ja seda neli aastat enne, kui Britney Spears oma säärekatteid koolikoridoris demonstreeris.

Praegu vallaline 23-aastane staar veetis enamuse möödunud aastast Shakespeare´I "Asjatu armuvaeva" ("Love's Labour's Lost") muusikalise versiooni tegemisel Kenneth Branaghi käe all. Film peaks jõudma Suurbritannia kinosaalidesse märtsis.

"FHM" sai Aliciaga kokku taimetoitlaste restoranis Los Angeleses.

Kenneth Branagh paistab kaasavat oma filmidesse vanu sõpru. Kuidas sul sellesse valitud seltskonda pääseda õnnestus?

Ma ei tundnud teda, kui ta mu proovivõtetele kutsus. Ma arvasin, et lähen temaga lihtsalt kohtuma ja kõik, aga ta helistas mulle kolme-nelja nädala pärast ja pakkus rolli.

Mõlemad su vanemad on britid. Kas sul oli üles kasvades inglise aktsent?

Kuni kuuenda eluaastani. Aga ma ei tea, mis aktsent mu isal ja emal on: ema on pärit Sheppey saarelt ja isa Londonist, nii et see pidi olema midagi nende kahe vahepealset.

Sa oled tunnistanud, et olid lapsepõlves poisilik - kas sa ronisid puude otsa ning kasutasid ragulkat?

Ma tahtsin olla poisilik rohkem, kui ma tegelikult olin. Sain poistega paremini läbi kui tüdrukutega ja ronisin koos nendega puude otsas.

Kas sa ka kaklesid?

Ainult ühe korra. See oli kuuendas klassis, kui mu hea sõber ei rääkinud minuga terve päeva ega vastanud ka küsimusele, mis tal viga on. Enne tervisetundi sain ma väga vihaseks ja süüdistasin teda egoismis. Ta lõi mind näkku, ma ägestusin, tõukasin ta pikali ning seisin tema kohale. Siis ma puhkesin nutma ja ütlesin midagi dramaatilist, nagu "sa ei ole seda väärt", ja jooksin tualetti.

Kas sul oli kooli ajal palju austajaid?

Mul ei olnud kooli ajal tegelikult ühtegi austajat. Mul oli palju sõpru, aga ma ei käinud kellegagi. Keskkoolis oli mu parim sõber poiss, aga sellist sõprust on raske pidada, sest mingil hetkel sa avastad, et ta on sinust ka muudmoodi huvitatud ja see muudab kõik.

Sa osalesid reklaamis, kus näidati kooli anatoomiatundi. Selles reklaamis sa suudlesid konna - kuidas tunne oli?

Tegelikult ei olnud see päris konn, kuma loomaõiguste eest võitlejana ei poolda ma loomade ekspluateerimist. See oli kummikonn.

Kujuta endale ette, et oled Aafrika dzhunglis ja sind ründab metsloom. Kuidas teda eetiliselt minema peletada?

Kui ma hiljuti Aafrikas käisin, ründas meid elevant. Saatjatel oli püss laskevalmis, aga õnneks saime tulistamist vältida. Elevant ei tahtnud meile viga teha, ta oli lihtsalt ehmunud. Suurim viga on ära joosta. Me jäime paigale ja tegime kõvasti lärmi, mis peletas looma eemale.

Kas poisid palusid sul pärast "Cluelessi" põlvikud jalga panna ning magamistoas ringi marssida?

Ei. Mitte kunagi.

Mis on kõige hullem asi, mida poisid su "ära rääkimiseks" on kasutanud?

Kõige hullem on see, kui nad teesklevad, et ei tea, kes ma olen ja küsivad mu nime. See ajab oksele. Need kutid on nii lollid, et ma ei taha nendega isegi mitte rääkida. Ma vihkan igasugust flirti.

Milliseid häid omadusi sa veel mehes hindad?

Mees peab olema enesekindel, aga mitte macho. Ta peab teadma, mida ta tahab ja mis talle meeldib, olema humoorikas, lahke, helde ja isetu. Mulle meeldivad härrasmehed. Mulle meeldib, kui mind hästi koheldakse. On väga romantiline, kui mees tõuseb püsti, kui ma ruumi sisenen. Kui mees ei taipa mulle mantlit selga aidata, jätab ta väga halva mulje.

Kas sa teadsid, milline jama "Batman & Robin" on, kui sa seda tegid?

Ma teadsin esimesest võttepäevast peale. See oli kohutav. Mul kästi lihtsalt seista ja mitte millelegi mõelda. See oli nagu moeetendus, milles puudusid tegelased ja sisu.

Kas kummiülikonnas pole mitte raske tualetis käia?

Ma ei võinud seda kostüümi silma otsaski kannatada. Me pidime mõtlema välja kõiksugu trikke tualetis käimiseks ja ma käisin seal tihti. Niipea kui mulle öeldi, et ma ei tohi tualetti minna, tuli mul kange tahtmine.

Sul on korraliku tüdruku imidzh? On sul ka kunagi tahtmist välja minna ja nina täis võtta?

Oo jaa. Mulle meeldivad punane vein ja meretuul ja Bloody Mary.

Inglismaal on kuulus võidusõidurada Silverstone, mille kurvikohtadel on sildid "Maggotts", "Becketts" ja "Woodcote". Kas ka sinu keha urvilistel kohtadel on oma nimed?

Kõhul on, aga ma ei ütle, mis. See on isiklik asi.