Ükskord valiti Mikkelsen maailma seksikaimaks meheks. “Mulle see ei meeldi, ma tahaks, et minu tööst kirjutataks rohkem kui minu välimusest,” on ta möönnud. “Ka ei meeldi see tiitel mu naisele Hannele. Kui meil on kodus vahel väikseid tülisid ja ta on minu peale vihane, otsin selle ajakirja välja ja näitan talle, et siin on must valgel kirjas, et ma olen maailma seksikaim mees – ole ometi rahul!”

Mads Dittmann Mikkelsen on sündinud 22. novembril 1965. aastal Kopenhaagenis. Tema isa oli taksojuht ja ema meditsiiniõde. Madsi vanem vend Lars on samuti näitleja.

Koolis huvitus Mads väga kergejõustikust. Ta läks tavaliselt pärast kooli otse trenni ja niimoodi kolm-neli korda nädalas. Lemmikaladeks olid kõrgus- ja kaugushüpe. Lapsepõlves ja noorukieas ei käinud Mikkelsen kordagi teatris ja seetõttu on imestatud, kuidas ta näitlemise juurde jõudis. Ise on ta oma erialavalikut kommenteerinud nii: “See oli suur juhus. Kooli lõpetamise järel polnud mul aimugi, mida teha tahan. Siis leidsin postkastist ühe reklaami, kus kutsuti aktiivseid töötuid tantsu- ja draamakursusele. Läksin ja olin seal kaheksa kuud. Mulle see asi meeldis. Tegime mõned etendused, kuid sellega ei teeninud midagi. Töötasin kaheksa aastat tantsijana, tantsisin balletti ja moderntantsu. Ma jäin silma, mind kutsuti teatrikooli ja ma ei pidanud oma õpingute eest midagi maksma.”

Mikkelsen lõpetas Århusi teatrikooli 1996. aastal. Tema karjäär näitlejana algas väikeste kõrvalrollidega. Esimene suurem töö oli tal filmis “Pusher” (1996).

“Minu vanemad ei olnud kunagi minu erialavaliku vastu,” nendib Mads. “Nad lasid mul leida oma tee ja õnnelikul kombel see minu puhul toimis. Ja mingi aja teenis sellega ka päris korralikult.”

Kuulsus ja glamuur

Paljud filmid, kus Mikkelsen on mänginud, on vändatud Euroopas ja karjääri pärast ei ole ta kunagi soovinud kolida perega Los Angelesse. “Mu juured on Euroopas ja ka siinsetest pakkumistest piisab mulle täiesti. Ma ei koputa kellegi uksele, kui ma mõnda rolli väga tahan. Kui režissöör teab, kes ma olen, ja ta ei helista mulle, siis on tal selleks põhjus. Ja vastupidi, kui ta mulle helistab, siis ta teab, mida mulle pakkuda.”

“Kuulsus ja glamuur on mulle otse öeldes täiesti ükskõik. Ma ei ole kunagi kuulunud nende hulka, kes iga hinna eest soovivad kuulsust, au ja laval olla.”

Oma kodumaal Taanis on Mads Mikkelsen juba 1990ndatest olnud väga populaarne. Talle meeldivad teksad, nahktagi, sigaretid ja mootorrattad. Vabal ajal liigub ta tänaval sageli spordiriietes. Omal kombel on ta atraktiivne, aga mitte klassikaliselt ilus. Seetõttu ei mängi ta kangelasi kuumades romaanides.

Ühes intervjuus väitis Mads Mikkelsen: “Ma ei tea, kas ma olen hea näitleja. Aga minu töö on selline, et tuleb palju valetada. Ma väidan midagi ja publik usub mind! Ja valetamist ei pea alati õppima, selles olin ma andekas juba lapsena. Hea valetaja on see, kes ise usub, mida ta räägib. Ja ainult nii saan ma inimestele muljet avaldada. Aga see tähendab seda, et inimesed peavad teadma minust võimalikult vähe, muidu valetamine ei toimi.”

Perekond

Mads Mikkelsen kohtus oma naise Hannega teatrikoolis. “See on väga suurepärane, et ma temaga kohtusin. Ma leidsin selle õige enda jaoks väga varakult, 22aastaselt. Ma ei oskaks oma elu muud moodi ette kujutada. Alates sellest hetkest, kui teda esimest korda nägin, soovisin ma, et jääksin temaga alatiseks kokku. Ja nii on ka juhtunud, see on tänapäeval ilmselt absoluutne erand, kuid meie puhul on see õnnekombel toiminud. Mõnikord on see väga lihtne, mina armastan teda ja tema armastab mind. Me oleme häbenemata õnnelikud!”

Mads Mikkelsen ja koreograaf Hanne Jacobsen abiellusid 1987. aastal ning neil on kaks last, tütar Viola ja poeg Carl. Paar elab Kopenhaagenis. Mikkelsenilt on küsitud, kuidas lapsed sellesse suhtuvad, et nende isa on superstaar.

“Teatud olukordades võib see olla põnev, siis jälle igav nende jaoks. Ma olen eelkõige siiski lihtsalt nende isa. Kuulsaks ei taha nad kumbki saada. Poeg näiteks soovis viieaastaselt saada prügiauto juhiks, sest siis saab suure autoga sõita. Tütar saab olla rahulikult teismeline.”

“Kui ma filmis “Casino Royale” kurikaela mängisin, leidis poeg, et see oli äge ja ta oli väga uhke mu üle.” Oma lapselikkust saab Mads Mikkelsen välja elada lastega jalgpalli mängides või muud põnevat koos tehes.

Kui Mikkelsenilt küsiti, millest ta unistab, vastas ta: “Kui rääkida minu tööst, siis elan päev korraga. Püüan leida projekte, mis mind tõeliselt huvitavad. Ma teen seda, mis mulle meeldib! Iga tööd ma vastu ei võta ainult vaadatavuse pärast. Kui lähen lavale, peab mul olema midagi öelda. Ma armastan oma tööd ja võtan seda väga, väga tõsiselt. Ja mulle meeldiks, kui sellest rohkem kirjutataks. Kummalisel kombel ei ole mul mingit suhet oma vanusega. Ma võiks küll peeglisse vaadata ja tunnistada, et vananen, aga ma näen oma elu ühe suure reisina. Ja siiani on see reis mulle meeldinud. Niikaua, kui olen kehaliselt heas vormis ja teen kõiki asju, mis mulle meeldivad, on mul aastanumbritest täiesti ükskõik.”

Juunikuu Eesti Naise teised teemad:

  • Luule Komissarov: “Elus on armastatud küll!”
  • Karin Raski tihe päev
  • Eksperiment: teretan võõraid
  • Kuidas olen leppinud oma kehaga
  • Paariteraapia – minna või mitte?
  • Armastuse ankeet: vastab Mart Kadastik
  • Jaak Juske ajaloohõnguga kodu
  • Kuidas luua suhtes usaldust?
  • Häbenemata õnnelik Mads Mikkelsen
  • Eeva Talsi suvises moeseerias
  • Moeküsimus: mida kanda nahkjakiga?
  • Retsepte suvisteks pannkoogipidudeks