Hollywoodi legendi Ingrid Bergmani ja Itaalia filmilooja Roberto Rossellini tütrena elas ta terve elu kuulsate vanemate varjus. Ja nagu see ei oleks olnud veel piisavalt raske, Tema isiksus on jätkuvalt kuulsate elukaaslaste Martin Scorcese, David Lynchi ja Gary Oldmani varju jaanud. Ta on kunagi isegi öelnud, et tema esimest abikaasat Scorceset tõmbas tema poole vaimustus tema isast. Daami teine mees, Lynch küll naisega restoranis esmakordselt kohtudes ei teadnud, kellega tegemist, ta ei suutnud aga ometi varjata hämmeldust Isabella sarnasuse üle Rootsi verd näitlejaga.

Modellitööga lõi Rossellini enesele identiteedi ja karjääri. Näitlejakarjääri algust ei kergendanud võrdlused emaga. Kaheldi tema võimes esineda sama edukalt? Ja tundub, et ka modellitöö seadis küsimargi alla tema talendi.
Isabella on malbelt naeratades nentinud:"Ma tean stereotüüpidest rohkem kui keegi teine" Nüüdseks on ta hajutanud kõik kahtlused. Kõik, kes on näinud Lynchi "Sinist sametit" ("Blue Velvet") ja klassikaks saanud "Big Nighti", tunnustavad tema peent ja sageli julget stiili.

Viimases filmis "Kaotatud kohvrid" ("Left Luggage") kehastab Rossellini hassiidi juuti. Selle osa eest võitis Rossellini eripreemia Berliini filmifestivalil. Näitlejanna mäng filmis oli unustamatu ja välimus rabav. Temas on itaallanna ilmekust - ta käed on niisama väljendusrikkad kui ta hääl. Ka ta võõras päritolu paistab silma.

Isabella Rossellini elu on olnud dramaatiline sünnist saati. Tema ema, kunagine Hollywoodi Ingel tembeldati "vabaarmastuse pooldajaks" ja "hävingu apostliks", kui ta hülgas 1949. aastal oma Rootsi hambaarstist abikaasa Peter Lindströmi ja tütre Pia ning hakkas elama koos Roberto Rosselliniga. Nii jäi ta seitsmeks aastaks filmimaalima pealinna. Paaril sündis väljaspool abielu poeg Robertino. Isabella ja ta kaksikõde Isotta sündisid 1952. aastal Roomas, kui nende vanemad olid juba abielus . Isa ja ema lahutasid, neli aastat hiljem.

Isabella jäi emaga Pariisi, kuni ta sai kaheksaseks. Kui ema hakkas taas karjääri turgutama, kolis ta isa uue pere juurde Rooma. Isabella suhted isaga olid ilmselt soojemad kui emaga. Need paranesid hiljem, kui ta pidas teismeliseeas kaheaastast võitlust skolioosiga ja Ingrid Bergman jai koju, et tema eest hoolitseda.

Seitsmeteistkümne aastaselt kolis Rossellini New Yorki. Korteris Central Parkist mitte kaugel elab ta ka praegugi vallalisena koos oma lastega.

Nagu ikka saabub tuntus üleöö ja ootamatult.Tema esimene töökoht New Yorgis oli Itaalia telejaama reporterina. Rossellini intervjueeritavate hulgas olid sellised kuulsused nagu Martin Scorcese (nii nad kohtusidki) ja Barbra Streisand. Mõistatuseks jääb, kuidas mõned temast tehtud fotod sattusid "Vogue" toimetaja näppu.Ta kutsuti proovivõtetele ja ülejäänu on modellinduse ajalugu.

Ajakirjanduse küsimustele eraelust ta ei vasta. "See on tüütu. On vältimatu, et igas minu kohta kirjutatud artiklis avaldatakse nimekiri mu armukestest - aga vaid neist, kes on kuulsad," kommenteeris ta. Rossellini kurikuulus temperament lööb välja, kui vestlus kaldub ta armuelule. See on mõneti mõistetamatu. Kirjutas ju ta ise mõni aeg tagasi vägagi avameelse autobiograafia "Some Of Me", kus ta oma suhteid põhjalikult lahkas.

Näitlejanna kaks esimest abielu lagunesid kiiresti. Esimene abielu rezhissöör Scorcesega luhtus, kuna viimane tahtis, et naine püsiks kodus. Sellele järgnes abielu modell Jonathan Wiedemanniga, kellega tal sündis tütar Elettra. Paar lahutas pärast nelja-aastast kooselu. Autobiograafias viitas ta oma viieaastasele kooselule rezhissöör David Lynchiga kui abielule. Mees andis talle tema elu suurima rolli masohhistliku võrgutajanna Dorothy Vallensina filmis "Blue Velvet", kuid lõpetas nende kooselu väidetavalt napi telefonikõnega. Rossellini oleks äärepealt abiellunud Suurbritannia näitleja Gary Oldmaniga, keda ta kohtas "Immortal Beloved" filmimisel. Just Rossellini veenis tollal alkoholikütkes olnud näitlejat minema alkoholiravile. Saatuse iroonia tõttu kohtas Oldman just seal tulevast naist modell Donya Fiorentinot. Tõeline ebaõnn meestega!

Praegusel ajal veedab Isabella palju aega õdedega, kellel mõlemal on tema kodu lähedal korterid. Isabella, keskaegse kirjanduse ekspert Isotta ja filmikriitikust poolõde Pia kohtuvad regulaarselt koos lastega Central Parkis.

Rossellini tegeleb hetkel oma kosmeetikasarja loomisega. Ta on algusest peale ise lahedalt kaubamärgi arendamisel kaasa löönud.Ilmselt on siin ka suureks abiks 14 aastane koostöökogemus Lancome tootesarja reklaamimisel.

Rossellini ei võtnud filmikarjääri käsile enne kolmekümnenda eluaasta künnise ületamist. "Küllap see oli mul kogu aeg meelel," ütles ta. "Aga mul ei oleks pruukinud julgust seda teha, kui mul ei oleks olnud selja taga teist edukat karjääri. Minu meelest oli seda mõistlikum teha kolmekümnendates aastates, mitte kahekümneaastasena ega teismelisena."

Näitlemisele on Rossellini alati kindlalt eelistanud modellitööd ja seda mitte töö enda, vaid ebameeldivuste pärast, mis seellga kaasnevad. . Talle ei meeldi reisimine ja hotellid ning lahusolu perekonnast. Ebameeldivaks peab ta ka ebatervet huvi tema eraelu vastu.