Üks kõige nõmedamatest saadetest, mida ma üldse kuskil näinud olen, on kohtumissaade “Vali mind”. Kuigi saate mõte on armas — aidata inimestel leida armastus ning nad reisile saata — teevad selle piinlikuks just naised, kes sellest osa võtavad. 

Mina juhtusin seda nägema kahel korral ja mõlema saate lõppedes olin ma täiesti sõnatu. Ausalt öeldes ei kujuta ma ette, kust leiavad Eesti mehed üldse julguse sellise kamba naiste ette ilmuda, sest nad tehakse seal pihuks ja põrmuks.

SELLINE mees küll minu maitse pole

Kõige koledam pole muide mitte see, kui mõni noormees või härra ruumi ilmub ja ilma ühtegi sõna vahetamata vajutavad juba pooled naised punasele nupule, vaid pigem see mis saab kuuldavaks siis, kui saatejuht küsib, miks neiudele ruumi astunud härra ei meeldinud. Siis saabub hetk, mil tahaksin tõesti häbist maa alla vajuda.

Kes ütleb saatejuhile (meesterahva ees) miks too selliseid könne ja lühikesi mehi saatesse kutsub, või teatab mõni, et “SELLINE” mees pole küll nende maitse. Kusjuures kõik saatesse kutsutud noormehed on minule tundunud kui sümpaatsed ja sõbralikud Eesti mehed, kes on kahjuks sunnitud kuulama “maailma kõige kaunimate ja veatute naiste” idiootsusi. 

Kõige piinlikum oli mul aga siis, kui ruumi astus puhast eesti keelt kõnelev haritud ja kena vene noormees. Seda, et tal oli väike aktsent juures, oli isegi minul raske märgata. Tibid kirtsutasid muidugi kõik nina ja üks neist oli isegi nii julge, et ütles valju häälega välja, et talle meeldivad ainult EESTI mehed. Nüüd ma siis mõistan, miks eestis elavad venelased tunnevad end meie riigis ebameeldivalt ka siis, kui nad on selgeks õppinud meie keele ja kombed. 

Haritud inimene hoiab solvangud endale

Aga kulla naine — kui Su peas süttib mõte, et üks mees on könn ja teine venelane, siis ei pea ju seda kõike mis pähe tuleb, avalikult välja hõikama. Haritud inimene oskab oma mõtteid väljendada lugupidavas toonis. Teiseks, kas teie, supernaised, olete mõelnud sellele, et meestel, kes teie ette ilmuvad, on samuti tunded, millega ta peab edasi elama? Seda enam, et supereestlannad ise on kriitika suhtes ju ülitundlikud!

Neid nö “šedöövreid” võin ma teile sellest saatest tuua veelgi. Kui üks noormehe tutvustuseks näidati klippi selle mehe fotograafiahuvist,  küsis üks saatesse tulnud neiu üleolevalt: “Mis see ongi ainus, millega raha teenitakse vä?“ Saatejuht küsis pooleldi naljatledes vahele: “Et poiss ei teeni piisavalt raha, jah?“ Tütaralaps noogutas innukalt: “Nojah!“ Selle peale teatas noormees punastades, et fotograafia on siiski ainult tema hobi. Et seda nn raha teenib ta ikka päris tööga — firmas Elion. “Aa, no siis on normaalne!” rahunes tütarlaps. 

Eesti naine on nii kuradi ülbeks muutunud, et ta ei pea isegi vajalikuks oma materiaalseid huve enam varjata, vaid ta võib mehe rahade kohta küsida silmagi pilgutamata telesaates. Mujal maailmas näitaks selline küsimus inimest selgelt madalas valguses. Aga meil vist mitte, sest nii ongi normaalne! Uskumatu oli ka see, et reisisaate ajel küsitleti mehi, justkui viidaks nad järgmisel päeval altari ette. Kulla tütarlapsed, see on ju vaid reisisaade, mille järel ei pruugi mees teiega isegi mitte kurameerima hakata. 

Keegi tuttav rääkis, et üks rekkajuht pidi “Vali mind” saatest lahkuma nii, et tal ei olnud valida mitte ühegi reisikaaslase vahel, sest kõik tibinad olid mehe ametist kuuldes oma nupud punaseks vajutanud. Rekkajuht polegi mees?!?

Miks arvavad eestlannad, et nad on maailma kauneimad?

Ma imestan, kust tuleb meie naiste lubamatult kõrge ego. Kas tõesti sellest, et mõni välismaa mees on nimetanud Eesti naise maailma kõige ilusamaks? Kas see sõnavõtt kehtib meie naiste meelest tõesti absoluutselt iga eestlanna puhul? Et me oleme kõik ühe puuga lööud kaunitarid, nii ilusad, et ei pea tööl käima, raha teenima ja viimasel ajal isegi oma sõnu kontrollima?

Olles palju ringi rännanud, võin ma käe südamele panna ja öelda, et maailmas on palju ilusaid naisi ja meie, eestlannad, ei ole kindlasti ainsad iludused. Võtame kasvõi Ladina-Ameerika riigid, kus jalutab kuldse jume, täiusliku keha ja juustega jumalannasid vastu igal tänavanurgal. Prantslannad, rootslannad, itaallannad — nad kõik on maailmas tuntud oma stiili ja ilu poolest . Lisaks sellele on targad, jõukad ja edasipüüdlikud.

Mitu tuttavat on öelnud, et mis sa, Katrin, selliste tobedate saadete peale ärritud. Sinna ei lähe või seda ei vaata haritud eestlane nagunii. Aga mina vaidlen vastu. Sellest saates näeme me tõelist Eesti naist, sest saate kolmkümmend tütarlast on valitud välja igast meie kodumaa nurgast. 

Lõpetuseks meenutan ühe väga kalli meesõbra mõttekäiku — kõige ilusam naine on see, kes ei tea kui ilus ta on! 

Eestist meestest on mul aga siiralt kahju. Ärge laske nendel matslikel naistel end hirmutada. Te olete toredad ja tublid — leidke enda kõrvale see ainus ja õige, kes teid hinnata oskab!