Inimene muretseb kogu aeg millegi pärast. Alati on kõike vähe. Raha võiks olla rohkem, reisida tahaks kaugemale, lapsi tahaks panna paremasse kooli jne jne. Aga kui rahamuresid enam pole, kui kõik on olemas — kas see ongi üldse hea?

Täiusliku suhte loob tegelikult pinge. Vajadus maksta majalaenu ja rühtida ühise eesmärgi poole. Kui majanduslikud mured kaovad, võib tulla sellest suuremat kahju kui me arvame.

Millegipärast meenub mulle siinkohal teleseriaal “Meeleheitel koduperenaised”, kus naised oma täiuslikku elu igasuguste viguritega vürtsitada püüdsid. Kuigi nad elasid häärberites, kandsid kauneid riideid, sõitsid uhkete autodega, oli neil millestki puudu. Kes ässitas sõbrannasuhteid, kes pidas afääri…

Kas ideaalse elu õnn peitub majanduslikus heaolus või teeb ühe tõelise suhte heaks hoopis see, kui inimesel on vaja pidevalt edasi pürgida?

Kui me Adamiga kaheksa aastat tagasi kohtusime, oli meil kõigest justkui puudus. Ometi oli meis meeletu tahe kõike koos luua, ehitada, osta. Selles pürgimises oli nüüd järele mõeldes omajagu ilu, sarmi ja hirmu…

Loomulikult pole meil tänagi kõike kuhjaga, aga igapäevased materiaalsed mured on muutunud väiksemaks. Meil on hobused, farm Argentinas, viimati alustasime ka kunsti kogumist… aga ometi tülitseme me rohkem kui kunagi varem. Just viimased viis päeva olen ma mõelnud, millest see kõik küll tuleb. Meil ei ole ju kunagi läinud paremini kui nüüd…

Aga inimene on üks kompleksne olend, kellel peab kogu aeg tuli takus olema. Sest kui tuld pole, hakkab inimesel igav ja ta otsib puudusi, mida tegelikult võib-olla polegi.

Mingil imelikul kombel paistab meie suhte algus just koos ületatud murede tõttu ilus. Inimesed võivad armastuses ületada ükskõik milliseid mägesid ja püstitada eesmärke, millest paljud ei julge isegi mitte unistada. Majanduslik nigelseis on küll koormav, kuid kokkuvõttes julgustav ja innustav.

Mina usun, et maailma kõige ilusamad armastuslood toimivad just nende inimeste vahel, kes elavad majanduslikus mõttes kõige lootusetumas olukorras. Siis on armastus kõige puhtam ja võimsam. Uskuge mind, heaolutunne võib paljut rikkuda!