Nagu paljud Eesti naised, unistas ka Helmi Eestis elades võõramaa mehest. Mitte sellepärast, et talle ei meeldinud meie kohalikud mehed, vaid seetõttu, et kolmekümnedates naisel on kodumaal raske partnerit leida. Helmi oli lugenud unelmate lugusid meie piigadest ja unistas paradiisilikust elust siin või sealpool piiri.   Helmi sai oma tulevase abikaasaga tuttavaks läbi arvutiekraani ehk interneti ning kirjavahetus ja Skype vestlused nende vahel kestsid kuid. Helmi armus lõunamaa mehesse ning sõitis talle külla kõigepealt Londonisse ja seejärel juba Albaaniasse.  Albaania kohta oli Helmi lugenud internetist palju ilusaid lugusid, näinud kauneid pilte sealsetest viinamarjaaedadest ja arbuusipõldudest. Ainus, mida ta ei teadnud oli reaalsus, mis teda ees ootas.  

Mul on vahel tunne, et Eesti naine vaatab välismaa meest justkui läbi roosade prillide. Et kui on välismaalt, siis on justkui veatu. Oma enese elu põhjal võin öelda, et tõde on see, et suhted ja inimesed jäävad samaks, ükskõik kus me ka ei elaks ning armukadedus, viha, kapriisid, alkoholism ja muud mured ei kao Eestist eemal olles mitte kuskile. See nö välismaa mees võib osutuda samasuguseks lurjuseks ja pätiks nagu on mõni Eesti kaak.  Minu kõige suurem õppetund selle raamatu kirjutamisel oligi see, et ma mõistsin kui suurde ohtu meie naised end võõramaa mehega kohtudes panevad. Jättes sõbrad ja kodumaa ning leides end ühel hetkel vanglast, kust ei ole enam pääsu.  

Võõramaa meest tuleks tegelikult jälgida palju hoolikama pilguga kui mõnda kohalikku härrat. Lisaks karakteri erinevusele tulevad välismaal mängu ka teine keskkond ja kultuur, mis võib suhtele seada ületamatuid barjääre ning millest on hiljem raske vabaneda. Välismaa mees ei ole kindlasti garanteeritud õnn!!!   Kodust eemal alustatud suhe võib olla ilus ja teistmoodi, ometi ei tasuks naistel unustada, et kui selles suhtes läheb midagi nihu, olete just teie selles võõras riigis teisejärguline. Nii on mõnedki Eesti naised pidanud lahkuma välismaalt ilma lasteta ja tulema koju tagasi katkisemana kui kunagi varem.  

Just seetõttu tahan ma Eesti naistele südamele panna, et iga välismaa mees ei ole prints valgel hobusel, kes teid jäägitu õnnega üle kallab. Õppige Helmi kohutavast loost ja olge ettevaatlikud, sest tagasitee mõnest paradiisilikust riigist võib olla raskem kui te oskate seda ette kujutada.

Loe lisaks: