Olles aastaid profisportlasega koos elanud ja näinud teisi profisportlasi, kes mööda ilma tööga seoses reisivad ja elavad, võin ma julge südamega öelda, et Eesti mees pole kaugeltki ainuke siga, kes taolisi tempe teeb. Polomängijate tegusid olen ma ju näinud kõrvalt kogu aeg. Naised on tihti lastega Argentinas koolilõppu ootamas, et meestega hiljem Euroopa hooajal ühineda, kui nood Suurbritanniasse saabudes avalikult üle aisa löövad. See, et polomängijad petavad oma naisi, on täiesti avalik saladus. Kusjuures kõige suuremad petjad, argentinlased, on ju sündinud katoliiklased. Neid ei hoia tagasi aga isegi mitte range usk.  

Ma ei teagi tegelikult, kas siinkohal süüdistada naisi või mehi. Esimese hooga tahaks ikka näpuga näidata rikutud meessoo peale, aga siis meenuvad mingid California tibide kirjad Adamile, kes teda mitu talve tagasi Palm Desert hooajal taga ajasid. Naised on seetõttu ikka sama palju süüdlased, kes neid peredega mehi nii kohutavalt tahavad ja neid kõikide oma trikkidega jahivad. Nii et pole vahet, kas Sa oled vaesuses Soome tööd otsima läinud Eesti pereisa või rikas profisportlane, üle aisa lüüakse ikka siis kui võimalus tekib. Neid üdini ausaid mehi siin maailmas kahjuks napib.  

Mul on üks Soome ehitajast sõber nimega Raivo, kes mulle eile hilisõhtul helistas. Küsisin nii muuseas, miks need Eesti mehed seal Soomes nii massiliselt oma naisi petavad. Raivo oli kiire vastama. Ta ütles, et tavaliselt elavad mehed Soomes kambakesti koos ja see tüütab ära. Mehed tahavad naiselikku hellust ja nii minnaksegi alguses baari niisama mõne prouaga juttu ajama…ja pahaaimamatult saab järsku süütust vestlusest hoopiski afääf või üheöösuhe.   Raivo ütleb, et tema tutvusringkonnas on mitu meest oma Eesti naisest Soomes tööl käies lahku läinud. Üks selline tore sõber leidis sealt rikka naise ja jättis võlgades sipleva abikaasa koos lastega maha. Maha jäid ka Eesti võlad ja laenud. Nüüd elab ta õnnelikku härraelu üle lahe. Naine vaadaku ise kuidas siinmail hakkama saab.  

Sõber Raivo ütleb veel, et kõikidel Eesti meestel Soome naistega ei vea. Enamus tema sõpru lööb seal üle aisa hoopiski eestlannade või venelannadega, kes Soomes samuti palehigis tööd rügavad. See on ka ainuke petmise tegur, millega ma ei saa Eesti ehitajat ja välismaist polomängijat võrrelda. Kui eestlane jätab pere afääri tõttu maha, siis katoliiklasest argentinlane ei tee seda praktiliselt kunagi. Ja mitte ainult argentinlane. Polomängija on selline truu loom, kes petab, aga ei hülga. Kurb, et Eesti mees teeb mõlemat. Või on see naisele hoopiski hea…  

Aga kallid preilid ja prouad - ärge tehke seda kõike kuuldes nii üllatunud nägu. Mina olen alati mõelnud, et kui kuskilt peaks taoline uudis mind tabama, siis ma olen selleks täiesti valmis. Ja mingil kummalisel kombel ei ole ma siiani kunagi süüdistanud nendes tegudes ainult mehi, vaid näen pigem suuremat süüd naistel, kes peredega mehi iga hinna eest rajalt maha püüavad võtta. No mida see vaene meheke teeb, kui naine kõik oma trikid ja kavalused mängu paneb. Loomulikult satub ta lõksu.   Nii et probleemi asetus on minu jaoks siinkohal pisut teine. Mina ei vaata kurja pilguga mitte mehi, kes võõrast naist katsuvad, vaid naisi, kes võõra mehe vastu oma tagumikku hõõruvad ning kellele ei lähe raasugi korda oma nö saagi lapsed ja naine üle lahe.