Elada võitude nimel ja minna ühest võistlusest teise ilma kunagi ise midagi võitmata… Esiteks on sportlane nagu väike laps, kes vajab pidevat tähelepanu. Temaga peab oskama rääkida. Tema tujusid ei tohi märgata. Kui enne võistlust tekibki mõni arusaamatus, siis on mul võimatu alustada kasvõi pisikest peretüli enne võistluspäeva. Ma ei saa olla alatu ja võtta enda kanda vastutust, et mu kaasa tuju võib minu tõttu olla rikutud ja see mõjutab kuidagiviisi tema mänge ja tulemust. Aga täpselt nii toimib minu elu.

Kuna meie pere põhisissetulek hõlmab endas võite, keerleb kogu meie elu spordi ümber. Nii kulub suur osa ajast treenimisele, positiivsele mõtlemisele ja võidulootusele. Ma pean oskama päevast päeva kiita ja tema tegudele kaasa elada. Kui võistlus peaks aga tõesti ebaõnnestuma pean ma vaikides tagaplaanile jääma ja oskama endasse tõmbuda. Miks? Sest pärast kaotust on sportlane vihane ja endassetõmbunud ning ta ei taha kuulda kellegi teise hala.   

Paar nädalat tagasi oli mul abikaasaga suur tüli. Ma leidsin endas julguse pärast kõiki neid aastaid rääkida oma tunnetest. Ma vajasin kolmekümneaastase naisena kasvõi korrakski tema tähelepanu. Ma tahtsin kordki olla meie elu keskpunktiks nagu tema on tavaliselt. Viimased kuus aastat olen ma kolinud riigist riiki nagu mustlane koos kohvrite ja hobustega. Ma olen püüdnud oma elu meie suhte nimel sättida nii, et see töötaks. Ma kirjutan oma lugusid ja raamatuid ükskõik kus maailma nurgas ma poleks. Samal ajal püüan ma olla aga positiivne ja armastav kaaslane. 
 
Kas te teadsite, et enne suuri võistlusi ei tohi sportlased seksida? See on pisut piinlik teema, aga täiesti tõsi. Testosteroon mõjutab sportlase võistlustulemust ja mehed on nõnda võisteldes tugevamad ja agressiivsemad. See ei kehti mitte ainult polomaailmas, vaid ka jalgpallis, hokis jne.  

Paljude jaoks võib kõik eespool mainitu kõlada kentsaka ja totrana, aga elades kõige selle keskel päevast päeva on selles vähe nalja. Sportlase kaasa ei ole lihtsalt mitte ainult naine ja abikaasa, vaid midagi tunduvalt enamat. Ta on inimene, kes elab läbi oma armastatu ja tema võitude, ise kunagi midagi võitmata!   

Kui ma näen olümpiamängude poodiumil medalit lehvitavat sportlast, rändab mu mõte selle sportlase koju. Mõtlen tema lähedastele ning elule, mis tema ümber keerleb. Võidu taga ei ole kunagi ainult üks inimene — medalit väärivad mitte ainult tema ja ta treener, vaid ka tema abikaasa ja lähedased.