Jalgpallur Ronaldo välimusega noor arhitekt Portugalist kirtsutas nina.“Jutt ilusatest tüdrukutest Eestis on üleshaibitud,” vastas ta justkui oleks temalt seda küsimust küsitud ka kordi varem. Hispaania noormees ei näinud Eesti tüdrukutest samuti vaimustuses olevat. “Mis värk teil nende kunstküüntega on?” küsis tema. Mõlemad noormehed ütlesid, et pealinna tüdrukud mukivad end liialt ja latiino meestele meeldivad naturaalsemad naised.

Lisaks sellele viskasid nad vestlusesse veel ühe minu jaoks ebameeldiva nalja: “Mida rohkem põhja poole Euroopas sõidad, seda kergemini kättesaadavad naised on!“ Mehed selgitasid, et Portugalis ja Hispaanias on raske tüdrukut ööklubis ära sebida. Põhja-Euroopas pidavat aga saagi saama alati. Pigem võis meeste nägudelt välja lugeda, et nad pole kergest saagist huvitatud ja see ei eruta neid. Latiinodele meeldib teatavasti mäng ja pikk eeltöö.

“Kas meie tüdrukud siin Eestis pole siis tõesti muljetavaldavad?” jätkasin mina oma ajakirjanikujonni, tahtes teada saada välismaalase sügavamat arvamust meie naistest. Portugali noormees mõtles hetke ja vastas siis: “Teie tüdrukud siin Eestis lähevad ilusamaks pealinna piirist väljaspool…“ Hispaania noormees selgitas, et nad olla käinud ühel nädalavahetusel Tartus peol, kus nad kohtusid üliõpilastega, kes olid pärit maapiirkondadest. Meie nö maatüdrukud pidid olema kordades naturaalsemad ja ilusamad kui linnatüdrukud. “Kui Tallinna tüdrukud end nii palju ei mukiks ja kunstlikuga ei ehiks, poleks neil midagi viga. Meid lihtsalt ei eruta striptiisitantsija välimus.“  Teatavasti hindavad latiinod naise juures märke koduarmastusest ja lihtsusest. Neid hurmavad naised, kes ei kanna liialt meiki ja muid vidinaid. “Tagasihoidlikkuses peitub ilu,” teatas hispaanlane.

Kuigi mul on eestlasena oma rahvuskaaslasi raske kritiseerida, on neil latiinodel mõne koha pealt õigus. Meie naised ei aima tihti, kui ilusad nad tegelikult kogu oma naturaalsuses on ja võtavad kunstliku iluga ära suure osa oma šarmist. Ülipikad kunstküüned, surnuks blondeeritud juuksed ja võltspäevitus ei ole ilusad. Kõige ilusam on eestlanna looduslik puutumata jume, mida on muus maailmas raske leida. Seda võib ergutada tagasihoidliku meigiga nii, et mehed sellest arugi ei saa.