"See, kui kaaslane läheb pärast tööd trenni, tinistab toanurgas kitarri, käib jooksmas, kalal, jahil, autorallit vaatamas või istub arvutis ja loeb midagi, mis talle väga huvi pakub, on ju parem variant, kui ta istuks sõpradega pubis ja lööks niisama aega surnuks.

Inimese huvisid ja sellega tegelemist tuleb tunnustada. Kõige hullemad on need inimesed, keda mitte miski ei huvita. Niisama õhtust õhtusse teleka ees vedelevat kaaslast ei suuda just kuigi kaua taluda. Temaga hakkab lihtsalt igav.

Sina ei pea kaaslase hobidest vaimustuma ja neis osalema!

On täiesti normaalne, kui sulle ei meeldi su kaaslase hobid. Sa ei pea temaga sama huvi jagama. Sina ei pea tema hobidega tegelema, jäta need rõõmud ikka talle.

Tean naisi, kes armuvad motosportlasesse ja siis üritavad kõigest hingest iga kolvirõnga vastu kirglikku huvi üles näidata. No nii põnev! Ja oh seda pidurivoolikut, see ajab uudishimu lausa lakke! Peab peast nõrk olema, et mitte aru saada, et see on näitemäng, aga näitemäng suhtes on üks kurb teema. Seda ei soovita kellelegi, sest see on võlts ja sellist mängu ei jaksa igavesti mängida. Enamasti saab teine pool sellest üsna ruttu aru ka.

Inimene peab ikka endaks jääma. Oleks ju kummaline, kui mees vaimustuks tikkimishuvist nii hullupööra, et õhtuti padjaklubiga koos diivanil Muhu mustreid tikiks. Peaasi, et saaks koos olla ja oma entusiasmi üles näidata. Vale!

Tahad suhet hoida, sisusta oma aega oma huvidega ja usu mind, teil on hoopis põnevam kasvõi söögilauas erinevate hobidega tegelemisest vestelda. Nii ei muutu ka teise hobi sulle vastumeelseks, mida tuleb vägisi, hambad ristis, taluda.

Leidke ühiseid tegevusi ja võtke suhet nagu head tiimi.

Vot see on üks ääretult oluline nipp. Ilma ühiste tegevusteta ei jää suhe tavaliselt kestma, inimesed kasvavad lahku.

Tänapäeval on neid tegevusi ju seinast seina. Kes käivad koos tennist mängimas, kes lihtsalt õhtuti kõndimas ja saavad nii oma päevasündmusi arutada, kes armastavad reisida, kes matkavad. Mõned teevad koos tsikli-, mõned jalgrattareise, mõned süstamatku. Mõned armastavad koos süüa teha, teised korraldavad lauamänguõhtuid sõpradega.

Tean perekonda, kus loetakse teineteisele õhtuti raamatut ette. Mõned inimesed on metsas kõndijad, mõned huvituvad ühiselt aiandusest. Lisaks on teatrid, kinod, kontserdid. Võimalusi ühiseks ajaveetmiseks on meeletult. Tähtis on, et seda tegevust naudiksid mõlemad osapooled.
Midagi sarnast on teis kindlasti, leidke üles ja tegutsege koos!

Vaata oma suhet nagu üht pisikest tiimi. Su kaaslane on nagu kolleeg, kellega tuleb panna toimima ühine ettevõte nimega „Eraelu“. Ehitage oma firma koos üles. Ükski ettevõtmine ei saa olla heade tulemustega, kui seal taga pole tugevat ühtselt hingavat tiimi. Ei lähe hästi, kui üks on boss ja teine käske täitev alluv, olge ühise panusega võrdsed partnerid.

Tee omalt poolt kõik, et see teie tiim töötaks ühise eesmärgi nimel."