Eks need naised ole nüüd identiteedikriisis. Mina oleksin küll murelik ja murraksin pead, mis mind ometi tõmbas sellise eideliku mehe poole? Kas ma olen alateadlikult omasooihar? No kuidas ei saa arugi, kui elad koos inimesega, kes on hingelt naine?

Aga siis rändas mu mõte oma tuttavatele ja nende meestele. Ning ma üllatusin. Ma polnud kunagi varem taibanud nii mõelda — issand jumal, kui palju on nende meeste hulgas eitesid! Mis siis, et nad (loodetavasti) ei kanna salaja abikaasa ja tütarde kleite ja aluspükse nagu Bruce. Nad käituvad siiski väga naiselikult. Ja nende naised lepivad sellega meelsasti ega märka absoluutselt, mis mehega toimub.

Milline siis on eit-mees? Esiteks pean silmas neid mehi, kes on alandunud oma naise ülalpeetavateks. Nad ei viitsigi tööle minna, vaid vahivad telekat, teevad töölt saabuvale naisele toidu soojaks ja pesevad nõusid, sest muidu naine äkki ei anna enam õlleraha. Püksid on sellises peres loomulikult naise jalas ja mehe mehelikkus avaldub ainult siis, kui naine talle haamri ja naela pihku torkab.

Eidelikud on ka ülitundelised mehed, kes muutuvad iga asja peale härdaks ning nutavad ühes päevas rohkem kui naine tervel eluajal. Nad vaatavad tatist taskurätti mudides armastusfilme, jahuvad kogu aeg oma tunnetest ja tülitavad naist, saates talle töö ajal mobiilile romantilisi luuletusi. “Armastan sind” kõlab tema suust söögi alla ja söögi peale. Osale naistest meeldivadki niisugused mehed, aga ma isiklikult ei saa aru, kuidas see iiveldama ei aja? Mees, kes ei suuda oma tundeid vaos hoida, pole minu arust kuigi mehelik. Kui armastuse avaldamine igapäevaseks ja tüütuks muutub, pole see enam eriline ega isegi tõsiseltvõetav.

Kolmas tüüp meesnaisi on vingatsid ja ohkijad. Nagu ülevoolavad emotsioonid, on ka virisemine ja hädaldamine minu meelest naiste privileeg. Väga kummastav on kuulata meest kurtmas, kuidas teda tööl üle koormatakse ja taga kiusatakse ning et ilm on parasjagu liiga külm või liiga palav. Supp on liiga soolane, särgikrae pigistab, voodilinad on karedad, nina nohune ja laps kilkab liiga valjusti… Igal pool ja kogu aeg tehakse sellele vaesele mehikesele liiga. Aga teate, mina igatsen mehelt turvatunnet. Kuidas ma saaksin seda hädiselt tüübilt, kes ei suuda iseendagi eest seista?

Neljas eidelik mehetüüp on ilueedi. Kui mehel on vannitoas rohkem potsikuid ja parfüüme kui mul, on pildil midagi valesti. Ta on kas gay või eputrilla. Aga iga naine tahab õhtul koos välja minnes olla ise kõige ilusam, mitte tuhmuda odekolonnipilves hõljuva briljantiinist sätendavate juustega “Iglesiase” aksessuaariks ja kuulata ahastuses pealt, kuidas kõik komplimendid saavad osaks hoopis mehele. Kuidagi võigas on ka liiga beebipehme mehenägu ning ülipiinliku hoolega tehtud pediküür. Ma ei hakka parem mainima, et kaenlaaluste raseerimine ja kulmude kitkumine võiks ka jääda naistele. Karvutu mees mõjub ebaautoriteetselt nagu sarvedeta pull.

Eelmistega on tihedalt seotud mehed, kes kondavad kodutarvete kaupluses ja ostavad patju ning lõhnaküünlaid kokku. Minu meelest on imelik juba see, kui mees üldse märkab, et vaasis on lilled ära närtsinud. Ja kui ma olen köögis või vannitoas, tahan, et mind seal rahule jäetakse. Tõeline mees ei tohi teada, mis on muffinipann või et üldse on olemas selline ollus nagu pesuloputusvahend.

Eidelikult käituvad ka meessoost klatšimoorid. Ma tean paraku mehi, kes lõksutavad lõugu innukamalt kui kassipissilõhnalised vanapiigad. Eriti rõve on mees, kes oma eksnaisi taga räägib. Pea meeles, naine: kui mees viriseb sinu ees oma eksi üle, ole valmis samasuguseks kohtlemiseks. Arvata võib, et su mehe joomakaaslastele on teada, mis on su rinnahoidja suurus ja menstruaaltsükli pikkus. Ma ei kannata mehi, kes ei suuda väärikaks jääda ega saladust pidada. Tõeline mees laseb klatšihimuliste seltskonnast kohe jalga.

Õnneks elab osa eit-mehi ikka veel koos oma emaga. Ja selles, miks mees naisestub, võib ka arvatavasti süüdistada tema ema. Kahjuks on naisi, kes kastreerivad vaimselt oma poegi, kasvatades neisse sõltuvust, abitust ja lömitavat kuulekust. Mis aga puutub selliste naiste tütardesse, siis neisse omakorda salvestub see, kuidas ema kodus oma abikaasat ja poegi kohtleb. Just neist kasvavad naised, kes ei saaks arugi, kui nende mehele üleöö DD-suuruses rinnad kasvaksid. Ilmselt oli ka õnnetul Bruce Jenneril pistmist selliste võimukate naistega ja nende ohvriks ta langeski.