Eestis oma aadelkond puudub ja sestap on ka teadmisi neist vähevõitu. Sestap laename ajalehe The Sun nõuandenurka, neil seal Inglismaal on kuningliku sooga rohkem pistmist olnud. Traditsiooniliselt oli printsiga võimalik abielluda vaid kuningasoost või vähemalt aadlisoost neidudel, aga nüüd, mil printsid muutuvad “tavakodanikeks”, on see võimalus avanenud ka lihtsurelikele.


Äsja teatas tulevane Hispaania kuningas kroonprints Felipe, et abiellub lahutatud televisiooni uudisteankru Letizia Ortiziaga.

Ta ei ole esimene kuningakoja liige, kelle pruudi soontes ei voola sinine veri. Hollandi kroonprintsi Willem Alexanderi abielu argentiinlanna Maxima Zorreguietaga möödunud aastal tõstis oluliselt kuningakoja populaarsust ning tema noorem vend prints Johan Friso loobus hiljuti toonijärglusest, et abielluda inimõiguste aktivisti Mabel Wisse Smitiga.


Taani kroonprints Frederik on kuulutanud välja kihluse austraallannast kinnisvaraagendi Mary Elizabeth Donaldsoniga.


Norralased on lihtsurelikega harjunud — kuninganna Sonja on seda — aga kroonprints Haakoni naine Mette-Marit on nii lihtsurelik kui olla saab. Ta oli enne printsiga abiellumist üksikema ning Norra narkouimas pidudel sugugi mitte tundmatu nimi.

Kui ajaloos veel tagasi vaadata, siis tuleb osutada, et Jordaania kuningas Husseini abikaasa kuninganna Noor on ameeriklanna.

Ka ei tasuks unustada, et Windsori hertsog loobus omal ajal troonist, et abielluda lahutatud ameeriklanna Wallis Simpsoniga.
Aga kuidas siis printsi õnge otsa saada? Eelmise nädala The Sun jagab nõuandeid. Ja kui te olete oma maneere veidi lihvinud ja tiaarat pähe proovinud, lugege mõttega läbi sinivereliste poissmeeste nimekiri.

Mida kanda

Teie riided peaksid olema moodsad, aga klassikalised. Põlveni ulatuv kostüüm või seelik on enamusel juhtudel sobiv. On oluline, et käekott ja kingad omavahel sobiksid. Ehete osas võiks piirduda tagasihoidliku kaelakee ja kõrvarõngastega. Printsid eeldavad teatud rafineeritust ja seega langeb nende pilk tüdrukutele, kes enda välimuse eest hoolitsevad.

Juuksed ja jumestus

Eelistage siledaks kammitud juukseid. Kui teil on pikad juuksed, siis ei tohiks need langeda kraele, vaid võiksid olla kammitud näiteks kuklasse. Olla printsess tähendab täiskohaga tööd ja selle nimel tuleb kõvasti vaeva näha. Kui teil on segamini juuksed, siis jätate te endast vale mulje.

Jumestus peaks olema vaevumärgatav, aga mõjus. Kasutage seda oma tugevamate külgede väljatoomiseks, aga ärge end krohvi alla matke.

Lauakombed

Istuge sirge seljaga, selg vastu tooli seljatuge. Ärge kummarduge toidu kohale ega asetage küünarnukke lauale. Ärge tõstke jalga üle põlve. Teie vasak jalg peaks olema parema jala taga. Söögiriistade kasutamist alustage välimistest sisemisteni. Hoidke valge veini klaasi varrest, et te veini ei soojendaks. Punast veini võib hoida klaasist.

Kui teil tuleb lauast lahkuda, vabandage printsi ees, tõuske toolist paremalt poolt ning asetage sellele salvrätik, kui te tulete tagasi. Kui te ei pöördu lauda tagasi, siis asetage salvrätik lauale.

Vestlus peaks olema kerge ning piirduda tuleks teemadega, mis teid huvitavad. Kui te ei tea midagi golfist, siis ei tasu bluffida. Pöörake tähelepanu printsi reaktsioonile. Kui ta liigub ühelt teemalt teisele, saage vihjest aru ning lõpetage selle arutamine.

Naljadega tasuks olla väga ettevaatlik. Kui te ei tunne teda väga hästi, siis te ei saa teada, kas ämma-naljad talle meeldivad või mitte.

Kuidas seista

Suruge õlad taha ja hoidke pead püsti. Tõmmake kõht sisse ja tuharalihased pingule. Fotole poseerides lükake üks jalg ette ja kandke keharaskus tagumisele jalale. Suruge puusad ette, varbad väljapoole suunatud. Kui te istute, ärge tõstke jalga üle põlve ja ärge kunagi toetage küünarnukkidega põlvedele, te näete selliselt kühmus välja.

Kuhu minna

Kui te tahate printsiga kohtuda, tuleb teil pressida end rikaste ja kuulsate seltskonda. Üritage veeta aega St Tropezi ja Monaco klubides ja baarides või minge Klostersisse või St Moritzisse suusatama. Külastada tasuks ka prints Williami ülikooli St Andrewsi lähedasi pubisid ja baare Fifes. Euroopa aristokraatiat võib sageli näha juhtivates Londoni restoranides San Lorenzos ja The Ivys. Kuurortidest tasuks katsetada Mauritiust, Barbadost ja St Bartsi.

Seltskondlikest sündmustest tõmbavad siniverelist publikut ligi Henley, Ascot ja polomatšid.

Kui prints kutsub teid õhtusöögile, ärge ilmuge liiga suure väljalõikega kleidiga. Vähe ütleb kahtlemata rohkem. Kui teil on ilusaid ehteid, siis kandke neid, aga need peaksid olema koordineeritud. Kontrollige, et teie kingad sobiksid ülejäänud riietusega kokku ja oleksid mugavad. Pakkuge välja, et maksate poole arvest, aga ärge väga agressiivselt vastu sõdige, kui ta lehvitab oma kuningliku Amexi kaardiga.

Olgu kokteiliõhtul, suursugusel õhtusöögil või vastuvõtul koos printsiga, te peate alati jätma enesekindla mulje ning kontrollima olukorda.