Suur osa Lääne staaridest ja naistest püüab oma välimusega tänapäeval teineteisest erineda. Luua oma enese stiili, mis järgib nende maitset, kehakumerusi ja kasvõi tujusid. Sel teemal räägib ka septembrikuu Vogue, mis kutsub naisi riietuma vastavalt oma karakterile. Vogue soovitab valida ja miksida erinevaid riideesemeid ja värve, mitte nii nagu peab vaid nii, nagu süda tahab. Mood ei ole poliitika, vaid mäng, mida naised ei tohiks nii tõsiselt võtta, vaid rohkem nautida.

Tänapäeva mood on igale maitsele. Moodne naine ei kanna enam ainult ülikallist kõrgmoodi, vaid oskab odavat miksida nii, et see näeb välja kallis.

Loomulikult on ka Eestis tuntuid naisi, kes julgevad oma riietuses näidata oma originaalsust. Ivi Eenmaa, Beatrice ja Epp-Maria Kokamägi on suurepärased näited nendest, kes julgevad olla omapärased. Suur osa noori Eesti naisi püüab aga kahjuks väljendada kedagi, kellel on kallimad disainerrõivad ning kopeerida teineteise maitset, jättes omaenese mina suht tagaplaanile.

Originaalsust kui sellist märkasin ma kõige rohkem sel suvel Viljandi Folgil, kus tütarlapsed julgesid riietuda teistmoodi. Ja see tuli neil muide väga hästi välja!

Igapäevases Tallinna linnapildis märkab tihti tütarlapsi, kes püüavad kopeerida kellegi teise originaalsust ning individuaalset karakterit kui sellist loeb välja väheste naiste rõivastest. Jah, ma mõistan et tänu Maire Aunastele ja teistele tuntud naistele on läinud hinda kirburturud ja sekkarid, ometi julgevad vähesed meie seast sealt välja noppida asju, mis pole parasjagu moes.

Rohkem julgust Eesti naised. Originaalsus ja omamoelisus ei ole lubatud ainult staaridele ja tuntud inimestele, vaid meile kõigile. Nii nagu ütleb sügisene briti moepiibel Vogue: “Riietus on meie tunnete väljendus ning võimalus erineda massist.”

Eesti naine julge kanda riideid, mis väljendavad mitte sinu kolleegi või sõbranna isiksust, vaid sinu enese iseloomu!