Number Ühte tunnen ma juba aastaid.

Ta ei helista kunagi ise ega suru ennast peale. Tuleb aga alati, kui mina kutsun. Kokkulepitud ajal, puhas ja korralik, kaine ja naeratav, sõbralik ja hooliv.

Luban teda endale umbes korra kuus, poolteist tundi.

Tema käte puudutus on nagu luuletus.

Olen number Ühe kokku viinud ka mitme sõbrannaga, korra käis ta isegi ämma juures suvilas.

Kõik on rahule jäänud. Ka ämm.

„Kas sa flirdid temaga?” küsis mu mees ükskord, kui ma enne number Ühe tulekut ripsmeid värvisin.

Hull peast! Peaksin ikka päris tobe olema, et rikkuda mõnusat suhet, mis on kestnud aastaid. Leida teist number Ühe sarnast oleks tõeliselt raske.

Ripsmeid, muide, värvin ma enamikul päevadel, kallis abikaasa.

„Kas tal ikka särk on seljas?” küsis mu mees ühel teisel korral.

„Kuidas kunagi,” kehitan õlgu, „täna ei olnud.”

„Kas tal ikka püksid on jalas?”

„Misasja? Loomulikult!”

„No ega mina ei tea, mis teenust sa koju tellid,” porises mees.

Aga mis mul muud üle jääb?

Abieluaastate jooksul olen kohanud mitmeid teisigi mehi, kes on paremad kui seks. Nagu number Kaks, kelle juures käisin üksvahe igal nädalal. Tõsi, tema lähikonnas parvleb alati teisigi naisi — paljud neist nooremad ja ilusamad kui mina. Aga see ei häiri.

Number Kaks on lihtsalt sedasorti mees, keda jätkub paljudele. Valgete hammaste välkudes näol leviv naeratus, laiad õlad, tugevad musklid… oh! pelgalt tema vaatamine sütitab soovi olla sama heas vormis. Või vähemalt midagi sinnapoole.

„Heida selili,” oli number Kahel kombeks öelda iga kohtumise lõpul, siis kui ta kustutas tuled ja pani mängima rahuliku muusika.

Ah! Milline lõõgastus!

Millisele naisele suudab aastate viisi sarnast lõõgastust pakkuda ainuüksi oma mees? Ja vastupidi, milline püsisuhtes mees suudaks elada ilma teiste naisteta? Nende naisteta, kes on paremad kui seks?

Usutavasti on selleks võimeline vaid värskelt armunud paarike, mille mõlemad pooled on valmis kallikese heaks nahast välja hüppama. Mäletan, kuidas mu mees tutvumise-armumise ajal mulle massaaži tegi: pikad seansid alati, kui ma vaid tahtsin, kas või iga päev… milline luksus! Ent ükskord pärast pulmi tuli päev, kui ta seda enam ei viitsinud.

Ja kui tihti me käisime vastse abielupaarina talvel koos uisutamas ja suvel rulluisutamas! Nüüd aga — viimasest aastast meenub üksainuke ühine jääl liuglemine.

Oijah.

Esmalt olin seeüle kurb, et näe, oma mees ei teegi kõike. Kuni taipasin, et see on mõttetu. Lõpuks, kui üks tööriist — näiteks pooleteisekilone Šveitsi taskunuga — suudab väidetavalt teha k õ i k e, siis tõenäoliselt ei täida ta ü h t k i ülesannet kuigi kõrgel tasemel.

Palju mõnusam on võtta appi vastava ala asjatundjad. Suurepäraste kätega massöör number Üks, spordiklubi treener number Kaks, ülikoolis vaimuvälgatustega hiilgav professor number Kolm ja kõik need teised mehed.

Mehed, kes on paremad kui seks.