Kuigi see neiu teadis suurepäraselt, et mu sõber on juba kümme kuud tõsises suhtes, ei morjendanud see fakt teda, vaid lisas sõbra sõnul mängu veelgi rohkem kirge ja mänguilu.

Firmapeol napsuselt kõneledes küsis see tütarlaps, mis on tema kui mehe jaoks suhte kõige olulisem osa. Tütarlaps ise pidas kõige tähtsamaks teguriks truudust. See on nüüd see koht, kus mu sõber kehitas õlgu ja vaatas mulle otsa.

“Miks on naised nii kuradi kahepalgelised?” küsis ta minu käest. “Mis truudusest saab ta rääkida, kui ta teab, et mul on suhe ja ta püüab sinna vahele segada!”

Tegelikult on mu sõbral õigus. Naised on armumängudes palju julmemad, õelamad ja kavalamad kui mehed. Meeste mängud on kuidagi lihtsakoelisemad ja läbinähtavamad. Nad võivad küll petta ja armukesi pidada, aga üldjuhul saan mina kui naine olukorrast alati aru. Just sel põhjusel ei ole ma üheski oma suhtes kunagi kellelegi piiranguid seadnud. Meeste valed tulevad tavaliselt alati välja, naised seevastu suudavad valetada silmagi pilgutamata ja nii, et mees sellest võib-olla elu lõpuni teada ei saa.

Ka see on mingis mõttes ju trikk kui naised suudavad meigi ja muude abivahenditega teha end ilusamaks, kui nad tegelikult on. Mul on üks tuttav Londonis, kelle sõnul oli naine hommikul duši alt tulles muutunud õhtuga võrreldes sada protsenti. Tal oli isegi parukas peas olnud! Hirmuäratav, kas pole!

Mina ise lausa kardan naisi, sest ükski mees ei ole mind kunagi nii palju petnud kui mõned minu südamesõbrannad. Lapsepõlvesaladuste välja rääkimine võib mulle kummalisel kombel rohkem haiget teha kui mees, kes on mu selja taga teinud kõrvalhüppe.

Naised on minu jaoks nagu ohtlikud olevused, kelle käigud on nii ettearvamatud ja kavalad ning kelle valedest ei ole isegi minul kui naisel tihti aimu.

Kuigi naistele meeldib mehi sigadeks sõimata, on tegelikult suhte rikkujateks tihti naised ise, kes tulevad kooselude vahele ja kõrvale ning oskavad mehed oma valedega nii ümber sõrme keerata, et nad pea kaotavad. Ja siis öeldakse, et mees võttis armukese. Tegelikult on ju tihti vastupidi.