“Vaatajad on väsinud romantilistest komöödiatest, mis pealegi võivad põhjalikult rikkuda nende enese eraelu,” ütleb Edinburghi ülikooli psühholoogiadoktor Bjarne Holmes. Tema juhtimisel viidi ülikoolis sajast tudengist katsealuse põhjal läbi uuring, mis näitas, et kaunite armastusfilmide fännid esitavad tavaelus oma armusuhetele põhjendamatult kõrgeid ootusi. Nad usuvad, et armastus ja partneri tähelepanu kestab igavesti, ilma igasuguse vajaduseta oma suhte püsimise kallal vaeva näha.

“Samas tahavad vaatajad, et filmitähed oleksid samasugused inimesed nagu nemad. Oma murede ja kannatustega. Kui nad end kokku võtavad ja raskustest murdumatutena läbi tulevad, meeldivad nad meile veelgi rohkem,” ütleb Holmes.

Jennifer Aniston on hea näide vastandlikust edust eraelus ja filmilinal. Maailma üks armastatumaid näitlejannasid, kelle ajakiri People valis 2007. aasta stiilseimaks naiseks, oli mullu Hollywoodi enim teeninud naine 27 miljoni dollari ehk enam kui 300 miljonit kroonga (Angelina Jolie sissetulek oli 14 miljonit dollarit ehk enam kui 160 miljonit krooni). Temasarnaseid on aga teisigi.

Anne Hathaway neli aastat kooselu kelmiga

Möödunud aasta lõpus mõistis Manhattani föderaalkohus Anne’i kauaaegse kihlatu Raffaello Follieri pettuse, rahapesu ja salasepitsuse eest neljaks aastaks trellide taha. Kuidas nooruke filmitäht varem aru ei saanud, et tema kallim oli tegelikult õhku täis snoob, kes võimaldas oma printsessile luksuslikku elu võõra raha eest? Vastus on lihtne — enne Raffaellot oli Anne’il olnud kõigest üks tõsisem suhe ja ta oli vaid 21aastane, kui paarike 2004. aastal kohtus.

Süüdistuse kohaselt valetas Follieri investoritele, et tal on Vatikanis sidemeid ning ta saab soodsalt osta roomakatoliku kiriku USAs asuvat kinnisvara. Ärimeestelt õnnestus tal nõnda välja petta 2,4 miljonit dollarit, mille eest ta tasus nelja inimese luksusreisi kulud Dominikaani vabariiki, rentis lukskorteri New Yorgi viiendal avenüül (rendiga 37 000 dollarit kuus), ostis jahi jne. Ehkki sõbrad hoiatasid Anne’i juba mullu kevadel, et ta oma kallima rahaasjadel silma peal hoiaks, lõpetas näitlejatar kihluse alles siis, kui arestiti nende ühise heategevusfondi rahad.

Follieri vahistamine oli Anne’ile tõeline šokk. Vahetult pärast mehe arreteerimist pidi ta sõitma Mehhikosse pressikonverentsile, kuid ei suutnud seal ühelegi küsimusele vastata, nuttis ja otsis sõnu. Nüüdseks on nooruke staar juhtunust toibunud. “Õppisin sellest, et ka ränki juhtumeid võib võtta huumoriga. Mäletan, kuidas ma kodus nutsin, ühtäkki vaatasin end peeglist ja naersin: vaat sellest saaks hea algusrepliigi Saturday Night Live’ile (populaarne USA jutusaade — toim.). Kaks nädalat hiljem juba astusingi saates üles! Alati tuleb iseenda üle esimesena naerda,” tunnistas Anne ajakirjale US Magazine. “Igast kogemusest tuleb midagi õppida ja edasi areneda, mitte lõputult kahetseda. Kuid kunagi ei tohi tehtud vigu korrata!” ütleb staar.

Samas tõstis just eelmine aasta Anne’i A-klassi staari seisusesse, seda fantastilise osatäitmisega Jonathan Demme filmis “Rachel abiellub”. Ka tänavune tööplaan on tihedalt täis. Anne teeb Tim Burtoniga koguni kahte filmi: osaleb romantilises komöödias “The Fiance” ja erilist menu võib ennustada traagilise saatusega muusikalitähe Judy Garlandi elu kajastavale lavastusele ja filmile “Get Happy: The Life of Judy Garland”. Mõlemas on Annel peaosa.

Drew Barrymore’il pidevalt vale mees

Drew’ isa, näitleja John Barrymore jättis pere maha juba enne lapse sündi. Tütar kohtas teda lapsepõlves haruharva ja rahu sõlmiti alles veidi enne seda, kui John 2004. aastal luuvähki suri. Drew tunnistab, et isa kättesaamatus võis mõjutada ka tema enda hilisemaid suhteid meestega.

Teismelisena tormilist elu elanud Drew oli aastatel 1992-1993 kihlatud muusiku ja laulukirjutaja Jamie Waltersiga. Suhe läks paari tormilise elustiili nahka.

1994 sõlmitud esimene esimene abielu baariomanik Jeremy Thomasega kestis vaid 19 päeva. Totaalselt vale mees.

2001. aastal abiellunud Barrymore’i ja MTVs omanimelise naljasõuga kuulsust kogunud Tom Greeni abielu kestis vähem kui aasta. Lahutuspaberid andis sisse Tom, kuuldavasti sai armastusele saatuslikuks Greeni armukadedus. Ajakirja Star andmeil ei suutnud Green varjata oma kiivust Barrymore’i varasemate lesbisuhete pärast. Samuti häirisid meest Drew’ arvukad sõbrannad. “Ta kahtles Drew’ seksuaalsuses. Üle kõige pelgas ta, et Drew’ kiindumuse võidab tema asemel mõni naine,” väidab allikas. Ühesõnaga — vale mees.

Viis aastat kestis Drew’ armulugu ansambli Strokes trummari Fabrizio Morettiga. “Drew ütles, et nad olid sunnitud aja maha võtma,” väitis allikas ajalehele US Weekly. Sõprade sõnul olid tollal 31aastane Drew ja temast viis aastat noorem muusik liiga erinevad. “Fabriziole ei meeldi kogu see Hollywoodi värk. Samuti ei saanud ta aru, mida Drew kõikides oma arvukates sõprades leiab.”

2007. aasta augustis kohtus Drew filmi “Ta ei ole sinust eriti huvitatud” võtetel näitleja Justin Longiga. Kaks nädalat hiljem ütles Barrymore ajakirjas Vogue: “Mu põsed valutavad naeratamisest, ma olen nii õnnelik.” Siiski kestis see suhe vaid poolteist aastat. Mullu suvel jättis Drew Justini maha (vale mees!), sest ei suutnud visata peast oma ekspoissi Fabrizio Morettit. Nüüd plaanivat nad Morettiga uuesti kokku saada ja perekonda looma hakata. “Ma tahan lapsi, ja ma tahan neid üsna varsti. Mida kauem ma Fabriziost eemal olen, seda rohkem ma mõistan, et tema on see õige,” olevat Drew öelnud.

Eraelu vigadele vaatamata valis ajakiri People Drew Barrymore’i 2007. aastal maailma kõige ilusamaks inimeseks. Peale eduka filmikarjääri on ta tänavu novembris linastuva filmi Everybody’s Fine (peaosas Robert de Niro) kaasprodutsent ja teeb filmiga Whip it! debüüdi ka režissöörina.

Jennifer, miks sa ei abiellu? 

40aastase filmistaari Jennifer Anistoni ideaalse elukaaslase otsingud on Hollywoodis lausa legendiks muutunud. Kurikuulsale lahkuminekule Brad Pittist on järgnenud ka teised hääbuvad armulood.

Naise boyfriend’ide hulka on kuulunud nii rokklaulja Adam Duritz kui kafilminäitleja Tate Donovan, fotomodell Paul Sculfor ning viimati trummar John Mayer. Kõikide nende purunenud suhete seas on Jenniferile tõenäoliselt kõige rohkem südamevalu valmistanud lahkuminek kunagisestabikaasast Brad Pittist. Ja veel millisel moel! Alles mitu aastat hiljem julges Brad ühes teleusutluses üles tunnistada, kuidas ta 2005. aastal filmi Mr ja Ms Smith võtetel oma toonasesse filmipartnerisse Angelina Joliesse armus ja abikaasa Jenniferi seljataga lembelugualustas.

Praeguseni pole petetud Jennifer lausunud Bradi kohta ühtegi halba sõna. Vastupidi: hiljuti olevat ta sõpradele kuulutanud, et ei tahagi enam abielluda, kuna ükski mees ei suuda asendada tema endist abikaasat Brad Pitti. Ta on tunnistanud, et hoiab siiani alles kassetti, kuhu on salvestatud Pitti saadetud automaatvastaja sõnumid. “See on nagu armastuskirjade kogumine,” ütleb Aniston ise.

Korduvad katsetused

Tõele au andes tuleb tunnistada, et naine on proovinud siiski korduvalt Bradist üle saada. Kaks aastat semmis Jennifer filminäitleja VinceVaughniga. Paar tegi isegi pika romantilise reisi Mehhikosse ning sõbrad ootasid kihlumisteadet. Vince aga hakkas Jenniferist eemale hoidma ja keeldus naisega abieluküsimust üldse arutamast. Milline hoop pidi Jenniferile olema teade, et kõigest aasta pärast lahkuminekut kihlus Vince temast noorema kanadalanna, Calgary kinnisvaraagendi Kyla Weberiga!

2007. aastal olid Jenniferil sama kõrged lootused inglasest fotomodelli Paul Sculfori suhtes. Ta oli koguni valmis jätma Hollywood’i, et kolida Pauli kodumaale ning asuda koos Pauliga elama Londonisse. Seegi suhe hääbus vaikse susinaga.

Muusiku John Mayeriga oli Jenniferil poolteist aastat kokku-lahku-suhe. Paarike ilmus esimest korda üheskoos avalikkuse ette mullusel Oscari-jagamisel, kus nad punavaibal bravuurikalt poseerisid. Seejärel siirdus Aniston Euroopasse, et reklaamida koos Owen Wilsoniga oma uut komöödiat “Marley ja mina”. Juba paar päeva pärast näitlejatari naasmist polnud Jennifer ja John enam paar. Tänavu veebruaris leppisid nad siiski ära ja enne11. veebruari, Jenniferi 40. sünnipäeva, sahistati pidevalt, et Jenniferil olevat oodata elu liigutavaimat kingitust — John kavatsenud Jenniferi sünnipäeval abieluettepanekuga üllatada. Mayer olevat lasknud südamedaamile omaenda kavandite järgi kihlasõrmuse teha ja nõustunud abielluma traditsioonilises kreeka õigeusu stiilis.

Saatuslik suhtlusportaal

Kuid tänavu märtsis teatas paar suhte jäädavast lõpetamisest. Väidetavalt veetis John liiga palju aega suhtlusportaalis Twitter.

“John ütlesJenniferile kogu aeg, et tal on väga palju tööd ja ta ei saa seepärast kõnedele või e-kirjadele vastata,” räägib üks paari sõber. “Aga mõneaja pärast avastas Jen, et samal ajal kui John väitis end tööga hõivatud olevat, tegi ta Twitterisse aktiivselt postitusi.” Veel olevat John vihanud Jenniferi koeri — New Yorgis Johniga kohtumiste ajaks pidiJennifer oma neljajalgsed sõbrad Normani ja Dolly jätma Los Angelese koju.

Uus silmarõõm

Hiljuti nähti kaunitari Manhattanil asuvas restoranis einestamas, seltsiks südametemurdja Bradley Cooper. Kas tõesti särab lõpuks päike ja Jenile?
Ajakiri People kinnitab, et tegu oli tõepoolest kohtinguga. Kuid Jen soovivat sel korral rahulikumalt võtta. “Ta otsib armastust, kuid ei soovi suhtega kiirustada,” kirjutab ajakiri.
Jenniferi ja Bradley vähel võis sära märgata juba kevadel, mil nad filmi Management linastusel kohtusid.

34-aastane Bradley on vaba ja vallaline mees, kes on öelnud, et otsib lõbusat, isikupärast, tarka ja ilusat naist. “Ta peaks päris kindlasti koeri armastama,” teab mees.
Jennifer peaks kõikidele nõudmistele suurepäraselt vastama ja ka koeri on tema kodus ringi jooksmas suisa kaks.

Hoiame pöialt ja loodame parimat. Sest iga naine, ükskõik kui kuulus, hästi teeniv, majanduslikult kindlustatud või lihtsalt kaunis ta ka ei oleks, soovib elus vaid üht — võimalust olla armastatud!