Tegelikult tundus telepildis, et tänavu julgesid naised kanda erksaid värve rohkem kui kunagi varem. Kuigi enne aasta suursündmust rääkisid nii mõnedki moekunstnikud ja õmblejad, et naised kardavad tänavu midagi ekstravagantset tellida, et mitte liialt meedia hambusse jääda, ei lõppenud asi siiski igavalt soliidsete mustade kleitidega, nagu võinuks karta.

Paljastatud õlgu, mida tegelikult etiketispetsialistid ei pea heaks tooniks seesuguse kaliibriga vastuvõtu puhul, oli pea samapalju kui kauneid õlasalle, mis kätlemise momendiks õlgadele visatud. Küll aga oli pilkupüüdvaid soenguid vähevõitu. Sellest on kahju, sest lihtsalt sirgeks kammitud ja lakitud tukaga saab käia ka iga päev tööl.

Üks kummaline seik hakkas kõrvu, kuulates heeroldit õnnitlejate nimesid välja hõikamas: MITTE ÜHTEGI meeskülalist ei tutvustatud nimetult lihtsalt kellegi naise abikaasana, küll aga esinesid naised pea pooltel juhtudel ainult oma mehe nimetu abikaasana. Kui vastuvõtule kutsutu oli naine, nimetas Eero Raun kõigil juhtudel ära ka härra nimega see ja see. Naisi nimetati siis a) nimetult „abikaasa“ b) ees- ja perekonnanimega c) Siiri Oviir, Viivi Luik ja Tiina Tammetalu (no võibolla läks keegi veel kõrvust mööda) olid ära teeninud ka tiitli või eriala nimetamise. Kus on siin sugude võrdsus, tahaks ma teada.

Valikuliselt kommenteerivad kleite Karolin Kuusik (Stiina moetoimetaja, EKA moekateedri tudeng, stilist) ning Jaanika Terasmaa (EKA moekateedri tudeng).

Klikka pildid suuremaks ja loe kommentaare!

Pildid: Kaupo Kikkas/EestiFoto