Tihti on muidugi ka nii, et sõbrannadega suhtlemise keelab naistel ära just nende partner. Turvalisem on ju oma naisukest kodus vaaritamas ja koristamas hoida kui sõpradega välja lasta. Kui armastajate vahel peaks aga midagi viltu minema, otsitakse need n.ö. mahajäetud sõbrannad välja kasvõi maa alt.

Järgnevad tundidepikkused nutused telefonikõned ja kohvikus istumised, kus ma olen järsku sunnitud kuulama sõbrannakese hala ja järelehüüdeid mehele, kes mind tegelikult isegi mitte ei sallinud. Jah, kui elus on kõik hästi ja armastus põleb suure leegiga, muutub kõik muu ebaoluliseks.

Vähesed suudavad mõista, et tõeline südamesõbranna on sinuga koos hoolimata sinu majanduslikust seisust või sellest kas sa oled parasjagu vallaline või abielus. Minul on selliseid sõbrannasid 29. eluaasta jooksul kogunenud ainult kaks. Üks neist on Stella, kes on mulle jäänud truuks läbi tule ja vee ning kes on alati minu jaoks olemas. Püüan talle samaga vastata. Mitte keegi meist ei taha mõelda sellele, mis saab siis kui mu suhe või abielu saab ühel hetkel läbi. Ometi on just südamesõbrannad need, kes nendel rasketel eluetappidel  käe ulatavad.

Selle asemel, et nad üles otsida alles siis kui mees on koduukse selja taga kinni löönud, peaks iga naine oma tõelist sõbrannat ka suhtes olles hoidma ja kui vaja, teda ka oma mehe ees kaitsma. Minu tutvusringkonnas on olnud isegi naisi, kelle mehed on keelanud minuga igasuguse läbikäimise. Mõni suurem macho on põhjendanud seda oma naisele sellega, et ma olen halb eeskuju. Katrin Lust on meesteõgard, kes viib nende naised hukatusse. Tegelikult on nii, et kompleksides mees ei salli, kui ta naisel on enesekindlaid sõbrannasid. Seda juhtub eriti siis, kui tegu on koduperenaisega, kellel pole isegi lubatud tööl käia.

Piibel ütleb, et naine peab hoidma oma mehe poole. Aga mis saab siis kui see mees hoiab ühel hetkel kellegi teise poole? Terves suhtes peab loomulikult domineerima armastus ja kogu selle sõbrannanduse all ei pea ma ju silmas ainult naistele mõeldud ööklubiõhtuid miniseelikutes. Ometigi ärge unustage esimeses kirehoos või armastusepimeduses sõpru, kes on teie kõrval olnud heas ja halvas.