Maal korjas Liis marju (peamiselt kõhtu, loomulikult) ja tegi näo justkui ta rohiks, sõitis rattaga mööda metsi ja elas oma fantaasiais. “Mul olid Piiumetsas vanavanematega parimad suved ja seda ilma nutiseadmeteta!” meenutab ta.

Suve juures meeldib Liisile eelkõige vabadus ja loodus, aga ka mõnusad suvehommikud. “Olen nagu väike vanainimene, kes ärkab juba seitsmest, sest ei soovi päeva raisku lasta,” avaldab ta. “Teen hommikul kas jalutuskäigu või rattasõidu ja alustan päeva sellega, et lihtsalt olen. Samamoodi on õhtutega — parim tunne on, kui lähen peale pikka tööpäeva veel jalutama ja tunnen seda sooja tuuleiili ning linn on juba vaikne. Oeh, parim!”

Trenni ei unusta!

Muidugi ei unusta Instagramis tuntud fitnesstšikk ka suvel trenni tegemist. “Kuna hetkel on meil kuumalaine, siis teen trenni siseruumides. Kuna ma väga kuumust ei talu, teen õues treeni kas väga vara hommikul või väga hilja õhtul,” möönab naine. “Ja kui tõesti olen linnast ära või midagi teha ei jõua, siis olgu, puhkama peab ka. Aga üldiselt teen ikka kuus korda nädalas ja veel suurema motivatsiooniga, sest pruunilt kehalt on tulemused ju veelgi paremini näha ja kuuma tõttu tuleb nappe riideid kanda.”

Liis Velsker

Kuna suvi on ka tööalaselt just Liisi hooaeg, siis väga puhata ta soojadel kuudel ei jõuagi. “Kui juhtumisi on vaba nädalavahetus, jooksen loodusesse ja käin ujumas, päevitamas ja veedan õues iga sekundi, mis vähegi saab,” tunnistab ta. “Sel suvel ma väga lõbutseda ei olegi jõudnud, aga suppamas käisin ja see oli väga vahva. Soovitan soojalt!”

Liisi vanaisa retsept: saleneja õhtusöök ehk värske keedukartul hapupiima kastmega!

Palusime Liisil meiega ka üht kerget retsepti jagada ja siit see tuleb:

Hapupiimakaste koosneb keedumunast, tillist, kurgist, rohelisest sibulast (porru) ja mina paneks ka tavalist sibulat. Koostisained segada hapukoore ja keefiriga (pett või kõik säärane sobib ka). Seda tuleb süüa sedasi, et kartul on eraldi ja kaste eraldi, et ta soojaks ei läheks! Minu lemmik oli see veel järgmisel hommikul praekartuliga… Mmmm!