“Suvel ei ole paremat kohta maailmas kui Eesti,” ütleb mees vankumatult. “Kuna meie suvi on nii lühike, on kogu aasta ilu pakitud kolme kuu sisse. Mujal maailmas jaguneb see aasta peale laiali. Seetõttu on need kolm kuud siin ka nii armsad ja ilusad, et kusagile Eestist lahkumise soovi küll ei ole.”

Kui midagi Jesperile Eesti suve juures ei meeldi, on need sääsed, aga täiskasvanud mehena saab ta aru, et ju ka neil on looduses oma ülesanne täita.

Oma jaanipäeva veetis ta samuti koos perega Hiiumaal, mida muide nimetatakse ka Eesti Baliks. Just viimasel saarel on Jesper veetnud mitmed oma talved, mistõttu pole vist ka mingi ime, et just kodumaa suuruselt teine saar on tema meelispaigaks Eestis. “Klassikaline jaanipäev oli — lõke, suitsukala, saun ja chill,” meenutab ta.

Esimese bussiga maale

Jesper tunnistab, et ta on üks nendest õnnelikest lastest, kes kevadel kooli lõppedes esimese bussiga maale saadeti ja sügisel viimase bussiga koju tagasi toodi. “Kõik need kalalkäigud, metsades hulkumised, laudas loomadega rääkimised, ratastega mööda kruusateed sõitmised ja muud poiste suveseiklused on meeles. See oli ilus aeg,” vaatab ta tagasi suvele vanaema ja vanaisa juures Viljandi lähedal Mulgimaal. Lisaks tervele laudatäiele loomadele, koertele ja kassidele, metsas elavatele loomadele ja järvedes-jõgedes ujuvatele kaladele, kellega Jesper lapsepõlves aega veetis ja suhtles, kuulusid tema suvistesse päevadesse ka tavalisemad seiklused. “Onnide ehitamised, hulkumine mööda metsasid ja põlde ning lihtsalt taevasse passimine,” loetleb ta.

Töö = puhkus

Kui paljud inimesed kipuvad suviti puhkama, siis Jesperil on energia üleval ja ta mahutab suvekuudesse ka üsna palju tööd. “Aga kuna minu töö on ka minu puhkus ja vastupidi, siis ei pane tihti tähelegi, kui tööd teen,” möönab ta. “Kirjutan, teen süüa ja suhtlen palju — see kõik on nauding! Lisaks veel suvised ringisõidud meie vestlusõhtuga “Mida mida mehed tegelikult tahavad”.”

23. juulil saab vestlusõhtut kuulata Haapsalu Kuursaalis ja 31. juulil Pärnu Kuursaalis. Rohkem infot siit.

Lugeja, millise tuntud inimese suvistest tegemistest sa veel käesoleva suve jooksul lugeda sooviksid? Anna teada ja proovime su soovid täide viia!