Kuna Anni on nõnda usin rohenäpp, koosnevadki tema toidud tihtipeale ise kasvatatud heast-paremast. “Mulle meeldivad enim peenralt pärit lihtsad asjad — till ja sibul. Neid võin igasse salatisse lõigata. Peagi saabki juba värsked saadused oma peenrast iga kell kätte. Sellel on mingi omapärane võlu. Laps juba nopib vaikselt sibulat ja rabarberit. Lisaks ootan, et saaks jälle seenele. Ma lähen nii hasarti ja tahan alati terveks talveks varud kappi koguda. Ütleme ausalt, et tegelikult on see hasart mul paljude toiduainetega — loomulikult läheb till talve tarbeks jäässe seente kõrvale ja igasugused muud asjad ka,” kirjeldab ta.

Kõige paremaks suvituskohaks peab Anni eelpool nimetatud põhjustel oma kodu — metsade vahel, avaliku silma alt eemal olevat privaatset aeda, kus saab suitsutada tuulehaugi ja teha kustuva lõkke ääres istudes fooliumis kartuleid. “Muidugi tunnen end väga hästi ka suvises Pärnus, aga koduhoov on ikka üle kõige!” kinnitab ta ja nagu selgub, pärinebki Anni kodulembus juba lapsepõlvest, kui sai karjatada lehmi, teha heina ja istutada kartuleid. “See kõik on minu elus tähtsal kohal olnud — looduse ja loomade keskel kasvamine. Töö ja vabadus. Aga kuna abiellusime viis aastat tagasi jaanipäeval ning Rubi sündis eelmisel aastal mõned päevad pärast sama aastapäeva, siis küllap on need mul ka kõige südamelähedasemad suvemälestused. Pulm toimus ju ideaalsel suvepäeval, umbes 27 kraadi sooja, kergelt pilvine, ent vihmatu, kindlasti viimase viie aasta kõige soojem ja ilusam päev. Aasta hiljem sadas samal päeval rahet,” meenutab Anni naerdes.

Kõik, kes jälgivad Anni tegemisi sotsiaalmeedias, teavad, et ta on lisaks aiatöödele kibe käsi ka köögis. “Mu lemmik suvisteks toitudeks on salatid, neid on lõputult! Viimane toit oligi mul kerge roheline salat lambasooles šašlõkivorsti ning grillitud šampinjonidega. Toorvorstid ja kergelt soolatud seened grillile. Samal ajal saab valmistada kiire salati — beebispinati lehed, avokaado kuubikud, tomat, roheline sibul ja fetajuustu tükid, kõik taldrikule, kerge soola ja pipraga üle ning head isu!”

Kuna me elame siiski Eestis ning sooja siin teatavasti lõputult ei jagata, soovitab Anni vihmast põhjustatud tusatuju peletada jalgpalliga. “Kuna kohe algab MM, siis jalkasõpradel pole vist kõige hullem, kui vihma sadama kipub. Tegelikult ei oska ma üldse saju puhul kurta, sest maal elades näed, kuidas loodus vihma naudib. Tänapäeval ei saa vist üle soovitusest, mis tundub eriti lihtne ehk istu ja vaata aknast välja või oma kaaslasele otsa. Selliseid hetki on tänapäevases maailmas inimestel ikkagi suhteliselt vähe.”