Kõige kummalisem on asja juures see, et need naised võivad olla abielus või pikas suhtes, ometi suudab ükskõik millise mehe viibimine neis esile kutsuda mingid ürgsed ellujäämisinstinktid ning ühtemoodi konkurents tekib nii vabade kui võetud naiste vahel.
 
Kohe, kui saabub seltskonda mõni kenam või ahvatlevam härra, pannakse huultele rohkem läiget ning kontrollitakse oma juttu ettevaatlikumalt. Vestlusest kaob klatš ja kõmu, mida teatavasti mehed ei salli, aga mis on naiste omavahelises vestluses täiesti normaalne nähtus.
 
Me kõik teame, et ka kõige truuma naistevahelise sõpruse suudab hetkega rikkuda mõni meesterahvas. Siis muutub aastatepikkune suhtlus või ühiselt jagatud saladused teisejärguliseks ning hea seks või jalustrabav armumine suudab pihuks ja põrmuks lüüa ka tugevaima sõbrannanduse.
 
Ma tean isegi juhuseid, kui mõni proua on oma eluaegse parima sõbranna mehega aastaid maganud, ilma et sellel sõbrannal sellest aimu oleks. Kusjuures sellel naisterahval ei pilgu oma tegude pärast isegi mitte silm. See kõik on minu jaoks ülimalt hirmutav.
 
Sõbrannad on olulised. Ometi teevad kõik need eelpool mainitud tähelepanekud mind naiste suhtes liialt ettevaatlikuks.
 
Mulle meenub seik mu parima sõbrannaga ülikooli ajal. Kuidas me rääkisime kõigest ning veetsime koos pea iga vaba hetke. Ühel hetkel tutvustasin ma talle oma lapsepõlvesõpra, kes oli minusse armunud aastaid. Meie vahel ei juhtunud kunagi midagi, küll aga oli meil sõpradena teinteise seltsis lõbus. Kahjuks juhtus nii, et see nö parim sõbranna armus minu lapsepõlve sõpra ise ära
ja hakkas siis mind tema selja taga maha tegema. Välja said räägitud kõik meie ühised saladused ning kõige lõpuks pani ta noormehe ultimaatumi ette, kas ta suhtleb minu või temaga. Kuna minul puudusid selle noormehe vastu samad tunded, mis temal, tegi ta valiku sõbranna kasuks. Hiljem oli tal isegi keelatud minuga tänava peal rääkida.

Minu jaoks oli see hetk, kus ma tundsin et suuremat reeturit, kui on naine naisele, pole olemas. Ükski mees ei oska olla nii õel kui armukade sõbranna.