Seksuaalsel väärkohtlemisel on hävitav mõju lastele, mille tagajärjed kanduvad üle täiskasvanuellu, painates visalt süü- ja häbitundena, depressiooni ja ärevusena, toitumishäiretena, hirmuna suhete ees ning seksuaalprobleemidena. Pärast väärkohtlemise lõppemist blokeerivad paljud inimesed kõik mälestused ja unustavad juhtunu, kuni miski kergitab probleemid taas päevavalgele. Erinevad uuringutulemused kinnitavad, et vähemalt üks igast kümnest inimesest on lapsena seksuaalselt väärkoheldud.

Raamat „Läbimurre“ aitab pöörata tähelepanu laste seksuaalse väärkohtlemise küsimustele ning teavitada selle mõjudest, mis avalduvad täiskasvanueas. Tõlkeraamat on väärtuslik emakeelne eneseabikirjandus seksuaalselt väärkoheldud isikutele (nimetatakse ka ellujääjad) ja nende pereliikmetele, aga ka spetsialistidele, kes töötavad seksuaalse väärkohtlemise ohvriks langenud isikutega, sh nii laste kui ka täiskasvanutega.

20 aastat teemaga tegelenud Kay Toon on algatanud ellujääjate abisüsteemi Suurbritannias. Kay Tooni sõnul tuleb jätkuvalt selgitada, kui palju aitab õigeaegne ja asjatundlik abi kokku hoida kulusid tervishoiu, sotsiaalprobleemide, töötuse, kuritegevuse, prostitutsiooni, alkoholismi, narkomaania ja muude tagajärgede ärahoidmise pealt.

Raamatut „Läbimurre“ jagatakse esitlustel tasuta. Raamatu autor räägib inglise keeles, kõigil esitlustel on tagatud tõlge eesti keelde.

Esitluste ajakava:

20.04 kell 11.00-14.30 Rakvere Kolledž
21.04 kell 11.00-14.30 Tartu Ülikooli Raamatukogu Konverentsikeskus
22.04 kell 10.00-13.30 Kuressaare Kultuurivaramu konverentsisaal
24.04 kell 10.00-14.00 Pärnu Maavalitsuse suur saal