Füüsika lähtenurgast võetuna on energia skalaarne suurus, mis iseloomustab keha või jõu võimet teha tööd. Kuidas kirjeldate energia olemust Teie?

Energia on oma olemuselt sinu elujõuvarud ehk kui palju jõudu sul on hommikuti, kui sa ärkad, ja kuidas see muutub päeva jooksul. Selle mõõtmiseks ei ole mingeid konkreetseid meetodeid. See on vibratsioon. Näiteks sportlasel on see vibratsioonitase väga jõuline.

Kas laagris räägite pikemalt sellest vibratsioonist ja energia äratundmisest põhjalikumalt?

Ja mitte ainult, laagris on lisaks teoreetilisele osale ka praktiline. Selle vibratsiooniga tuleb edasi töötada kolmel suunal. Esiteks intellektuaalne tasand, kus räägime tervisest ja tervislikusest üleüldse, õigest toitumisest ja stressist. Sellel tasandil õpivad inimesed efektiivsemalt uut energiat tootma, et parandada oma tööalaseid ja isiklikke suhteid. Nad hakkavad tajuma uusi vibratsioone ja avastavad uusi võimeid iseendas. Kui see on tasakaalus, leiavad inimesed kergemini uusi sõpru, on üleüldse rohkem avatud armastusele.

Füüsiline tasand on aktiivne liikumine. Õpitakse erinevaid tehnikaid, kuidas parandada oma füüsilist vormi. Väga tähtis on osata leevendada oma pingeid, sest parandades oma võhma ja füüsilist tervist, saab inimene ka seesmiselt tugevamaks ja paremaks. Kolmas ehk emotsionaalne tasand on see, kus töötatakse oma allasurutud tunnetega, stressiga ja frustreeritusega. Olukorras, kus inimesel on sees palju rõhutud emotsioone, ei tunne ta ennast mugavalt. Kõik seetõttu, et ei lasta emotsioonidel minna, tegelikkuses aga tuleb õppida nendega toime tulema. Sellel tasandil õpitakse, kuidas iseennast rohkem usaldada.

Kõigil kolmel tasandil minnakse väga sügavuti inimese olemusse. Nende teadmistega saab igapäevaelus jagada energiat ka oma pereliikmetele või lähedastele inimestele, kes ei saanud tulla laagrisse.

Kas on võimalik tuua näide, kuidas õige energiajuhtimine meid igapäevaelus aitab?

Näiteks kui inimene tuleb minu juurde murega, et teda kimbutavad sagedased peavalud. Temaga tuleb teha tööd kõigil kolmel tasandil, intellektuaalsel tasandil dieedi ja vitamiinide määramine, füüsilisel tasandil tuleb välja uurida, kas kaelas on blokeeringud, mis takistavad verevarustust ja energia voolamist. Emotsionaalsel tasandil peab välja selgitama mis stressitase inimesel on, mis emotsioonid on blokeeritud, kas on paanikahoogusid. Kogemused näitavad, et kui inimene teeb minuga kõikides punktides koostööd, on paranemisprotsent 100% lähedane.

Kuidas ja kas peab oma energiataset hoidma kogu aeg positiivsena?

Ütleme nii, et see on väga hea valik, aga igal inimesel on õigus oma vabale valikule. Kõigil on õigus otsustada, kui tervislikult ta tahab oma elu elada, kas leevendada oma probleeme alkoholiga, minna jõusaali või tulla näiteks minu loengusse. Energiat tuleb kogu aeg kasvatada ja tugevdada. Tuleb lihtsalt olla avatud kingitustele, mis elu sinu teele toob.

Veet Mano kolmepäevane energialaager Jõulumäe Tervisespordikeskuses hakkab tasapisi juba traditsiooniks kujunema ja Eestis on küllaga inimesi, kes on selle aja kalendris juba aegsasti ära märkinud. Tänavu toimub energialaager metsade ja küngaste vahel 16.-18. detsembrini ja sinna on oodatud kõik, kes soovivad endaga tegeleda.